web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Slovenská sporiteľňa nenápadne zdražela svoje služby

Autor: admin - sep• 11•2013

Pokiaľ máte v Slovenskej sporiteľni podnikateľský účet typu „Balík BUSINESS“ a ešte ste nekontrolovali výpis z účtu za mesiac august 2013, tak sa pripravte na nemilé prekvapenie. Banka zaviedla nový typ poplatku.

Na výpise z účtu vždy nájdete okrem prichádzajúcich položiek aj vaše platby a k nim prislúchajúce poplatky a na záver mesačný poplatok za vedenie účtu. No teraz k nim pribudli ďalšie dva údaje. Tým prvým je Poplatok za generovanie výpisu so sumou -0,30 EUR a druhým je Poštovné za doručenie výpisu so sumou -0,45 EUR.

Takéto „šachy“ so svojimi klientmi a ich peniazmi nie sú v Slovenskej sporiteľni nič nového. Pamätám si z nedávnej minulosti, kedy ešte účty boli vedené v slovenských korunách, že poplatok za doručenie papierového výpisu poštou bol tak vysoký, že sa oplatilo „prenajať“ si od banky priečinok a nechávať si „doručovať“ výpis z účtu do tohto priečinka. No netrvalo dlho a banka aj tento spôsob doručovania výpisu, ktorý jej šetril celkom dosť peňazí, dala klientovi dobre zaplatiť.

Materská Erste na tom musí byť dosť zle, keď donútila slovenskú dcéru pustiť žilou svojím klientom. Tuším je čas poobzerať sa po inej banke. V meste je ich dosť, stačí sa prejsť a vybrať si.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.