web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Šetrenie na toaletách

Autor: admin - dec• 30•2012

Šetrenie na toaletách Budova, v ktorej sídli SuperFirma, už potrebovala rekonštrukciu. Najmä sociálne zariadenia. A tak šli von umývadlá a WC misy, obkladačky, podlahy… Všetko, čo je vidieť. A na ich miesta nové. Koľko firma ušetrila?

Umývadlá sú menšie, takže asi aj lacnejšie. Kohútiky malé, tiež asi lacné. WC misy, mám pocit že hádam nejaké detské. Kto má problémy s chrbátom, užije si. Podlahy a obklady sú OK, aspoň na pohľad. Dvere sa už tenšie nevyrábajú, tak tiež asi boli najlacnejšie.

Prvý rok vyzerajú tie sociálky celkom dobre. A ako sa používajú? O nízkych WC misách som už písal. Malé umývadlá s nevhodnými kohútikmi na studenú vodu spôsobujú, že sa voda rozstrekuje všade okolo na obklady aj podlahu. Nič to, upratovačka to dá doporiadku. Nádobka na tekuté mydlo, zrejme tiež z úsporných dôvodov, je len jedna, presne medzi dvomi umývadlami. Takže ak odkvapne trochu mydla, na podlahu. Nevadí, upratovačka to dá doporiadku. Pre istotu je mydla len na dne, veď je drahé.

Šetrenie na toaletách

Šetrenie na toaletách

Mokré ruky by bolo osušiť. Pri umývadle na stene je držiak na papierové obrúsky. Ich nákup bol lacnejší, ako elektrické osušovače. Každý deň je plný kôš použitých obrúskov a občas treba doplniť nový kotúč. Nevadí, upratovačka to dá doporiadku. A že by ste si čisté ruky zasvinili baktériami na kľučke na dverách sa báť nemusíte. Dvere na WC sa nedajú zatvoriť, takže ich ani netreba otvárať, stačí nohou odsunúť.

Keď pripomenie, že pri vstupe do budovy nie je nijaký čistiaci koberec, ktorý by v jesenných a zimných dňoch pomáhal očistiť topánky pracovníkov aj hostí od špiny, tak je vám jasné, že sa upratovačky nabehajú a narobia. K tomu prirátajte papierové obrúsky nové aj tie použité, k nim plastové vrecia na odpad, neustále behanie s mopom…

Ja viem, šetriť sa musí, nech to stojí, čo to stojí. Len sa neviem ubrániť dojmu, že šikovný manažér by dokázal ušetriť nie len dve zo štyroch upratovačiek ušetrením ich zbytočnej roboty, ale ušetril by aj na prevádzkových nákladoch.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.