web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Používať súkromný mobil v práci?

Autor: admin - dec• 24•2012

kindermanažment Nie každý musí túto otázku riešiť. Sú pracoviská, na ktoré vám zamestnávateľ ani nedovolí zobrať si mobil, nieto ho ešte používať. Sú firmy, ktoré vám dajú služobný mobil, ktorý môžete využívať (v rámci rozumnej miery) aj na súkromné účely. No čo ak nepracujete ani v jednej z takýchto firiem?

Jedného dňa sa jeden môj zákazník stal pre mňa taký významný, a ja pre neho taký dôležitý, že sa stal mojím zamestnávateľom. No a dostal som služobný mobil. Mnoho manažérov z firmy však malo aj moje súkromné číslo, na ktoré mi dovtedy volávali. Samozrejme, že veľké firmy mávajú špeciálne paušály a volania medzi číslami vo firme v rámci paušálu.

Tak som nosil so sebou oba mobily. Na známe alebo osobné čísla som vo svojom mal vlastné zvonenia, takže som hneď vedel, kto volá. No keď bolo viacej práce a zvonilo neznáme číslo, nezriedka som mobil nezdvihol, len nechal vyzvoniť.

Raz som sa vrátil z budovy do kancelárie a kolega mi hovorí, že ma zháňal, hovorme mu mr. Pavol. Že vraj mi volal a neberiem mu mobil. Priznám sa, že nemám rád takých všadebolvedúcich, akým za čias bankrotujúcich VSŽ Košice hovorievali „kindermanažment“, ktorí sa na svoje miesto vypracovali len preto, že sú synovcom majiteľa. Mojej práci nerozumejú, ale do nej kecajú a kto vie, ako je to s ich prácou.

pda

Zbehol som teda do jeho kancelárie, hoci nebol mojím nadriadeným, len patril do rodiny šéfov. A hneď sa do mňa pustil, že prečo mu neberiem mobil. Vravím, že mi nezvonil. Urazil, že či si myslím, že si vymýšľa. Vybral som do ruky služobný mobil so slovami „Vytočte ma.“ Zvolil číslo na svojom mobile a začal mi zvoniť súkromný mobil. Ten, ktorý neberiem, keď mám dosť práce vo firme, kde som zamestnaný. Ten, na ktorý volanie z firemnej siete nie je zadarmo. A tak mu vravím, že keď mám veľa práce, súkromný mobil neberiem.

Tentoraz som vytočil ja jeho. Rozčúlil sa a prikázal mi, že v práci budem brať aj súkromné hovory.

Som zrejme jediný na Slovensku, kto je povinný v pracovnej dobe vybavovať aj súkromné hovory.

A ako je to vo vašej firme? Podeľte sa s nami o tom v diskusii.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

2 komentáre

  1. kk píše:
    Firefox 12.0 Firefox 12.0 Windows Vista Windows Vista

    ty si teda ina forest 🙂

    vychodniar, vsak?

    • admin píše:
      Firefox 17.0 Firefox 17.0 Windows XP Windows XP

      Ako vo všetkých komentároch, ktoré si dnes poslal, si vedľa 😉

      Ale ja ti nezazlievam, že vidíš svet len svojím pohľadom, zrejme málo skúseností 🙂