web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Poznáte číslo svojho účtu?

Autor: admin - mar• 29•2013

Myslím, že len málokto nepozná číslo svojho osobného účtu. Väčšine tam chodí výplata, platí odtiaľ za služby, za bývanie či za tovar. Kartou z účtu platí v obchode alebo na pumpe po tankovaní. No kto podniká, mal by poznať aj číslo svojho účtu na daňovom úrade, na ktorý platí dane.

Daňová správa si totiž vymyslela, že daňovník nebude platiť na spoločný účet a rozlišovať platby variabilným symbolom, ale každý bude mať svoje číslo účtu (v štátnej pokladnici). Možno preto, že na tom niekto zarobí. A občan to určite nebude.

Každému daňovníkovi bolo toto číslo účtu doručené poštou. No a dosť ľudí ten papierik niekde zapatrošilo. A potom sa chodili na daňový úrad pýtať, kam majú dane platiť. To už je ale našťastie minulosť.

Finančná správa zverejnila na svojich stránkach aplikáciu pre daňovníkov na zistenie čísla osobného účtu. Po zadaní rodného čísla u fyzických osôb a DIČ pri právnických osobách vám aplikácia na stránke https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/overenie-prideleneho-oud vypíše číslo účtu daňovníka. Toto číslo spolu s ďalšími doplnkovými údajmi je možné odoslať na zadaný email.

Len mi je divné, načo je daniarom email, prečo nie je možné tieto informácie zobraziť na obrazovke spolu s číslom účtu.

V každom prípade už nemusíte hľadať papierik ani chodiť na daňový úrad.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.