web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Bože, to sú tupci

Autor: admin - mar• 06•2013

Bože, to sú tupci Sorry za ten expresívny výraz, ale to bolo prvé, čo ma napadlo na adresu chlapcov z IT oddelenia SuperFirmy, keď som sa dnes poobede zastavil na mzdovom oddelení. Pôvodne iba kus reči, no nakoniec som aktualizoval mzdový softvér, lebo niekto „nemal čas“.

Dodávateľ SW poslal mailom odkaz na úschovňu. Keďže aktualizácie SW a zálohovanie pred aktualizáciami sa vždy robili ľudmi z IT, pretože mzdárky sa perfektne vyznajú v mzdách, no chcieť po nich perfektnú znalosť IT môže len kindermanažment najlepšej firmy na svete a v priľahlom Vesmíre, zvanej SuperFirma. Takže baby zavolali na IT, že aktualizácia neprišla mailom, ako vždy, ale cez akúsi úschovňu a či by im to mohli prísť spraviť. Pokiaľ možno ešte tento mesiac, nakoľko by bolo dobré načas spracovať mzdy, keď už sa načas nevyplácajú. Chalan prišiel, čosi spravil a odišiel.

Keď som sa tam stavil, pretože som v budove riaditeľstva SuperFirmy a priľahlého Vesmíru musel čakať na niekoho iného, povedali mi o tej úschovni. Aktualizáciu o dodávateľa zariaďoval niekto iný, ako zvyčajne, takže zvolil aj iný postup, ako zvyčajne. Tak sa šéfka týmu spýtala kolegyne, na ktorej PC sa to realizovalo, ako to skončilo.

Fešák ajťák sa z mailu prihlásil na úschovňu slovenského zoznamu, stiahol zip a uložil ho na plochu. Tým to pre neho skončilo. „Bože, to sú tupci,“ zahlásil som, a urobil zálohu mzdovej agendy a potom spustil aktualizáciu. Keby aj mzdárky robili svoju prácu tak, ako tie decká z IT, tak by svoju výplatu nevideli ani po prázdninách.

Nič nedokončia, všetko je hotové na 80%. Presne v duchu sloganu „Rýchlo, rýchlo, povrchne.“

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.