web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Perfektne vychladené víno

Autor: admin - júl• 14•2016

Pri svojej práci sa nacestujem až-až. Takže vždy, keď mám možnosť, hľadám si slušný hotel s nejakými službami navyše. A keď sa dá, zvyčajne zostanem v meste až do druhého dňa, nech okrem navštívenej firmy, hotelovej reštaurácie a parkoviska spoznám aj niečo iné. Rád navštívim historické pamiatky alebo sa len tak prechádzam po meste a domov sa vraciam až podvečer.

Takže zopár hotelov už poznám a viem, ktorý je dobrý a ktorý len priemerný. No ale nedávno ma v jednom hoteli celkom prekvapili. Keď som sa po dlhom a náročnom rokovaní spojenom s pracovnou večerou vrátil na izbu a chcel si v hlave urovnať myšlienky a dojmy zo stretnutia, dostal som chuť na červené víno. Brnkol som na recepciu, kde mi milý hlas oznámil, že na izbe mám chladničku a v nej pripravených niekoľko fliaš červeného a bieleho, podľa mojej chuti.

A naozaj. V izbe stála tichá chladnička na víno, ktorú som si doteraz ani nevšimol. Decentná čierna farba, po otvorení dobre vnútorne osvetlená. Drevené police vo vnútri pozývali vybrať si zo širokého výberu chutného moku. Chladnička s kapacitou na 18 fliaš bola naplnená len čiastočne, ale vybral som si svoje obľúbené a vychutnal si ho pri prechádzaní poznámok z rokovania. Spokojný s výsledkami obchodného stretnutia a v dobrej nálade som si šiel ľahnúť s vedomím, že zajtra mám celý deň pre seba a na spoznávanie mesta.

Cestou domov som sa v myšlienkach vrátil k večeru na hoteli. Taká tichá domáca vinotéka by sa mi doma hodila. Zistil som si, že chladí na teplotu ideálnu pre biele, ale aj červené víno. Pri svojej prevádzke je nehlučná, takže nie je problém ju mať nie len v kuchyni, ale pekne po ruke aj obývačke. Navyše má nízku spotrebu elektriny, preto je zaradená do energetickej triedy A. Nie, že by som si potrpel na nejaké značky, ale nízka cena za prevádzku ma zaujíma vždy, keď nie je na úkor kvality.

Túto tichú chladničku na víno si čo najskôr kúpim. Môj obľúbený Modrý portugal tak budem mať vždy po ruke a vždy správne vychladený.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.