web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Pekné kolesá na moje auto

Autor: admin - jún• 13•2014

Jazdiť autom v zime je celkom otrava. Okrem toho, že nastupujete do vymrznutého auta so studenými sedačkami a volantom, väčšina ľudí používa zimné pneumatiky na plechových diskoch a povedzme si pravdu, priatelia, vyzerá to hnusne. Preto vždy čakám na jar, aby som mohol obuť elektróny s letnými pneumatikami.

Alu disky nevyzerajú tak fádne. Hoci plecháče môžete z čiernej farby prestriekať na akúkoľvek inú, alebo ich prekryť plastovými puklicami, vždy to je také nijaké, lacné. Zato alu disky dajú autu šmrnc a z veľkého výberu si môžete vybrať tvar taký, ktorý je vášmu srdcu najmilší. Elektróny dokážu zmeniť nudné auto na športového dravca, ale iný tvar diskov z neho urobí elegantnú limuzínu. Alebo naopak, ak jazdíte prirýchlo, ale chcete aby vaše auto vyzeralo nenápadne, aj to docielite diskami z ľahkých zliatín. A pritom to stále budú kolesá, ktoré dobre vyzerajú, perfektne sa s nimi jazdí a sú dokonale kruhové, takže vďaka nim jazdíte bezpečne aj krízových situáciách.

Aj nudné auto dokážu zmeniť alu disky, Fabia sa tak stane aspoň na pohľad dobrým autom. Ja som ale vyberal elektróny pre svoje auto Toyota Verso. Mám ročník 2011 a chvíľu mi trvalo, kým som z naozaj širokej ponuky vybral svoje nové sedemnástky na obrázku. Sú to Brock RC19 (KS) 7,5×17; 5×114,3 ;ET38.

brock-rc19-ks

Ja viem, že osemnástky sú lepšie 😉 ale teraz sa bavíme o diskoch a pneumatikách a navyše musíme brať do úvahy slovenské cesty-necesty. A tam je vyššia guma lepšia. Na nízkej gume s krásnymi diskami by sme prišli o všetky blomby v zuboch, také kvalitné, rovné a hladké cesty máme za naše poctivo odvedené dane pri každom nákupe. A riskovali by sme rozbitie svojich krásnych alu diskov o jamy, ktoré nedokážu naši cestári opraviť ani za tri dni, ani za tri týždne a dokonca ani za tri mesiace od ich vzniku. Veď to je predsa dôvod, pre ktorý na zimu dávame elektróny z auta dole a radšej jazdíme na plecháčoch. Ale teraz je leto, väčšina dier poplátaných a tak sa radi popýšime svojimi novými alu diskami.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

One Comment

  1. Gejza píše:
    Google Chrome 41.0.2272.118 Google Chrome 41.0.2272.118 Windows 7 x64 Edition Windows 7 x64 Edition

    Mne disky pravidelne ukradnú, takže investovať do nich viac peňazí u mňa fakt nestojí za to…