web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Tento víkend toho veľa nenaspím

Autor: admin - jún• 15•2016

racing-car Tak ako každý rok, jeden víkend v júni je pre mňa veľmi náročný. Veľa kávy, málo spánku. Zo soboty na nedeľu skoro žiadny spánok. Extrémne veľa času strávim pred televízorom. Vo Francúzku sa totiž opäť ide pretek 24 hodín Le Mans.

Prvý raz som sa o tomto preteku dozvedel z filmu s rovnakým názvom so Steve McQuinom ešte ako chlapec. V otcových motoristických časopisoch som hltal informácie o športových autách, neskôr som chcel mať doma ich malé zmenšeniny. Preteky ma lákali, aj keď vtedy nebolo veľa možností ich sledovať. Tak aspoň články v časopisoch.

Naživo som videl dva veľké preteky. Najskôr Intersérie v severočeskom Moste, neskôr historicky prvú Veľkú cenu Formule 1 v Budapešti. Zážitok je to silný, zato prehľad o pretekoch minimálny. Oveľa lepšie je to sledovať v televízii. Na dráhe vám nikto opakovaný záznam zaujímavej udalosti nepustí 😉

Tento rok v sobotu pred štartom nemám žiadnu akciu, ktorej by som sa chcel zúčastniť, ako po minulé roky, kedy som trielil domov, aby som stihol štart. Takže sa na to môžem v pokoji pripraviť.

pretek

Po minulé roky som vždy počas sledovania pretekov stihol vyrobiť nejaký web. Človeka nebaví len ležať na gauči a občas sú tie preteky také nudné, často sa hodinu či dve nič nedeje. Ideálny spôsob čakania na nejakú „udalosť“ je pracovať a mať televíznu obrazovku za tou počítačovou. Zvuk ide, vnímam, čo sa deje, sledujem komentáre a pracujem. Keby dačo, stačí zdvihnúť zrak. Tento rok nemám takéto nič nachystané, takže možno skončím „len“ pri písaní textov. Konceptov článkov, ktoré by bolo napísať, zopár pripravených mám.

Formule 1 ma pre prekomplikované technické a jazdecké pravidlá už dávno nebavia. Preteky prototypov a najmä tie vytrvalostné, sú mi bližšie. Málokedy stihnem na Eurošporte nejakú šesťhodinovku, väčšinou zaregistrujem len výsledky v správach, ale na Le Mans si čas nájdem. Viem, že v sobotu a v noci na nedeľu sa veľmi nevyspím, väčšinou si v noci zdriemnem tak poldruha hodinku, ale všetko dospím v nedeľu. Pôjdem spať asi veľmi skoro večer, aby som v pondelok mohol byť predpoludním v kancelárii.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.