web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Oprava kanalizácie

Autor: admin - okt• 21•2013

Staršie budovy majú svoje muchy, v lete sme skončili vonkajšie odvodnenie základov budovy a už sa pred budovou objavili opäť robotníci a stroje. Ledva som zaparkoval. Neblahé tušenie ma obchádzalo, našťastie majstra im robil bývalý kolega, tak som sa opýtal, na akú pohromu sa máme zase pripraviť.

Už podľa pripravených strojov som videl, čo sa asi chystá. Kamoš mi to potvrdil: Upchatá kanalizácia. „Takže sa môžeme tešiť na rozkopanú polovicu parkoviska a cestu?“, pýtal som sa s obavou v hlase. „Kdeže,“ odvetil. „My sa špecializujeme na bezvýkopové opravy kanalizácie, takže tu môžete všetci bez problémov aj parkovať aj jazdiť po ceste. A nemusíte mať starosti s opätovnou opravou povrchu vozovky ani s blatom z hliny, ako to bolo kedysi pri podobných prácach.“

Čo ma celkom potešilo, lebo daždivá jeseň a rozkopaná kanalizácia, táto predstava sa mi vôbec nepáčila. Ale bezvýkopové opravy kanalizácie, to je iná pesnička. No ešte nám ostáva vyriešiť jednu záležitosť.

„Na prízemí sú WC zamknuté, takže by si mali vždy tvoji chlapi prísť pre kľúč do prvej kancelárie.“ načínam druhú tému. „Nebude treba,“ reaguje bývalý kolega. „Máme tu svoje mobilné WC a nebudeme nikoho obťažovať ani hľadať kríky.“ To ma celkom potešilo, takto sa mi to celkom páči.

V minulosti boli mobilné WC vidieť len na veľkých kultúrnych akciách a na vybraných podujatiach, ale dnes sa stávajú úplne bežnou súčasťou každej stavby či miesta, kde sa stretáva väčšie množstvo ľudí. Predsa len stredovek s jeho splaškami v uliciach už dávno skončil a aj stavbár je len človek, tak by mal mať kultúrne miesto nie len na prácu.

Za pár dní bezvýkopové opravy kanalizácie v blízkosti našej firmy skončili a robotníci odviezli všetko svoje vybavenie aj mobilné WC. Dnes už nič nepripomína ich aktivitu a neostal po nich žiadny neporiadok. Tak by to malo byť, tak je to správne.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.