web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Nové podlahy do bytu

Autor: admin - feb• 09•2016

Môj byt už má čosi za sebou a tak ma napadlo, že by som venoval trochu času a prostriedkov do jeho malej rekonštrukcie. Žiadne búranie a murárske práce, zatiaľ by som začal len opravou stien a stropov, ale hlavne chcem vymeniť v byte podlahy. Gumolit má najlepšie roky dávno za sebou, aj keď bol väčšinu času zakrytý kobercami. Kým sa však rozhodnem definitívne, chcel som si urobiť obraz o tom, aké podlahové krytiny sú dnes dostupné, aké majú vlastnosti a samozrejme, či ma ich výmena v byte nezruinuje.

Najkrajšie by samozrejme boli poctivé drevené podlahy, aké sme mali v rodičovskom byte. Občas síce potrebujú preleštiť alebo aj obrúsiť a nalakovať, ale tomu pocitu kontaktu s drevom sa nič nevyrovná a preto sa vyskytujú nie len v starých bytoch, ale stále častejšie si ich dávajú montovať ľudia aj do nových bytov. Podľa mňa dobrá voľba do obývacej izby.

Rovnako dobre vyzerajú miestnosti vybavené laminátovou podlahou, ktorá je menej náročná na montáž a tiež na udržiavanie. Majú vzhľad drevenej podlahy, ale sú jednak tenšie, jednak lacnejšie a vyrábajú sa kombináciou rôznych materiálov, takže aj vzory sú dostupné v širokej škále. Veľkou výhodou laminátovej podlahy je fakt, že si ju ako zručný kutil dokážem položiť aj sám, najlepšie spolu s dobrým kamošom. Len si musím pri výbere dať pozor, aby som do miestnosti vybral správny záťažový typ, inak by som ju musel po pár rokoch kvôli opotrebeniu meniť zas.

podlaha

Vo vstupnej chodbe aj kúpeľni a kuchyni nebudem veľmi špekulovať. Kvôli možnosti ľahkej údržby a odolnosti voči vode dám osvedčené vinylové podlahy, ktoré sú odolné voči vode a preto nebude vadiť, keď z vane vyšplechne trocha vody alebo v kuchyni pri varení sa narobí neporiadok. Zoberiem mop a rýchlo to všetko utriem a vysuším.

Nové podlahy dodajú môjmu bytu trochu šmrncu a výrazne vylepšia jeho vzhľad. Zo skutočne pestrej ponuky vyberiem pre každú miestnosť ten najvhodnejší materiál a za rozumný peniaz budem mať tú správnu podlahu v každej izbe a príslušenstve bytu. V byte sa bude lepšie bývať a keď sa rozhodnem ho predať, dostanem zaň vyššiu cenu.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.