web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kupujete so zľavou?

Autor: admin - jún• 24•2015

Nie som taký bohatý, aby som kupoval lacné veci. Iste poznáte aj vy toto porekadlo. Ale ja nie som ani taký bohatý, aby som kupoval len drahé veci. Takže musím robiť občas kompromisné rozhodnutia, ako asi väčšina obyčajných ľudí. No ak si chcem dovoliť z peňazí, čo mám každý mesiac k dispozícii, viac, musím na to ísť inak.

Občas používam taký bonmot, že nezáleží, koľko to stojí, ale ako dlho na to musím robiť. Čím v podstate dávam najavo, že nie cenovka je rozhodujúca, ale moja aktuálna hodinovka 😉 A ako freelancer si ju dohadujem sám. Občas sa podarí dobrá, občas vynikajúca. A najlepšie je, keď si dohodnem dobrú cenu a termín a stihnem všetko spraviť k spokojnosti zákazníka a za kratší čas. Zvyšný čas využijem na ďalšiu drobnú zákazku alebo prosto oddychujem.

Keď mám veľa času, vymýšľam. Kam ísť na malý výlet, čo pekné kúpiť svojej priateľke. Občas aj pre seba. Hoci taká nočná košieľka, to je darček pre koho? Alebo minisukňa 😉 No len aj pri darčekoch treba držať rozpočet na uzde, inak by som nerobil na nič iné, len na tie darčeky 😀

Keďže som na nete nakvačený furt, aj keď robím, aj keď nerobím, či skôr míňam, tak aj na darčeky mám svoju internetovú fintu. Využívam zľavové kódy a pri každom nákupe robím radosť obom. Priateľke darčekom, sebe cenou zaň 😉 Nie, že by som chcel na svojej kočke šetriť, to nie. Ale keď jej kúpim pekné tričko ši sandálky alebo pekný prívesok, a ušetrím, tak ju môžem ešte aj pozvať na fajnú večeru do dobrého podniku. Takže za jedny peniaze mám hneď dve radosti. A vlastne tri, len o tej tretej tu predsa nebudem vypisovať, že?

Takže by som mal trochu poupraviť to porekadlo o tom, ako dlho treba na niečo robiť. Zľavové kódy mi umožňujú skracovať moju pracovnú dobu. Keď niečo stojí o desať percent menej, pre mňa to znamená, že musím pracovať o desať percent menej. A mám teda čas si svoje zarobené peniaze užívať. Načo by mi tie prachy boli, keby som furt len robil a nežil?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.