web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kto mi zase volal?

Autor: admin - apr• 17•2014

Nepatrím k ľuďom, majú paušál s neobmedzenými volaniami za 30 eur a chvastajú sa, že môžu volať kedy chcú a komu chcú. Ja skutočne telefonujem kedy chcem a komu chcem a pritom platím menej. Pri volaní sa neobmedzujem, takže mám neobmedzené volania. Ale na neznáme číslo nevolám. Aspoň nie bez overenia čísla.

Mám viacmenej stály okruh ľudí, s ktorými komunikujem, či už mailom, Skype, ICQ alebo mobilom. Takže ich čísla mám v mobile a pre mnohých mám vlastné zvonenie. Je to praktické, už počas zvonenia mobilu sa viem pripravovať na budúci rozhovor a odpútam myšlienky od toho, čo práve robím.

Čo ale neznášam, keď mi volá niekto, koho nemám v zozname a volá mi vo chvíli, kedy nemôžem zdvihnúť mobil alebo práve šoférujem auto. Lenže dávno minuli časy, kedy som okamžite, ako to bolo možné, na zmeškaný hovor reagoval volaním späť. Najmä po tom, ako sa ukázalo, že mnohé také hovory boli z čísel, za ktoré sa pri zavolaní späť platili ťažké prachy, lebo sa jednalo o podvody na zákazníkoch, využívajú rozdelenie platieb medzi operátormi pri volaní na neznáme číslo do zahraničia. A v poslednom období to boli masívne volania obchodníkov s ponukou na prechod k Orange.

Vyriešil som to ľahko. Keďže som často pri internete, vždy si overím neznáme číslo a až potom sa rozhodnem zavolať. Alebo skôr nezavolať, podľa toho, čo sa dozviem. A ak číslo nie je v zozname, na zmeškaný hovor odpoviem. Niekedy sa z toho opäť vykľuje dajaký obchodník s teplou vodou, tak sám pridám číslo do zoznamu na stránke. Tak ako iní poradili mne, tak ja ja pomôžem ostatným. A všetci tak ušetríme peniaze aj čas za zbytočné volanie na neznáme číslo.

Ide Veľká noc. Z tejto stránky môžete poslať SMS prianie svojim blízkym. Alebo na meniny a narodeniny. Alebo len tak, aby vedeli, že na nich myslíte, aj keď nie ste práve s nimi. Určite ich to poteší.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.