web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Koniec Facebooku zadarmo?

Autor: admin - dec• 29•2012

Koniec Facebooku zadarmo? Facebook možno vznikol ako nápad nejakého študenta, neskôr pokračoval ako stránka na stretávanie sa priateľov, ale dnes je to predovšetkým jeden veľký kšeft. Ako každé miesto, kde sa stretáva veľké množstvo ľudí, hoci virtuálne. Zatiaľ ešte nič nepredáva (možno okrem údajov svojich priaznivcov), ale zo všetkých strán na vás útočí reklama.

Prvotne impulzívny nápad je dnes precízne riadeným projektom, kde nič nie je náhodné a všetko veľmi ďaleko dopredu premyslené. Posledný „výstrelok“ mieri na ľudí, ktorí chcú veľkému počtu svojich priateľov oznámiť nejakú novinku. najmä ak je ich nový status sprevádzaný obrázkom. Takéto vaše posolstvo sa zobrazí asi len 14% vašich priaznivcov.

Ale nič nie je stratené. Pokiaľ chcete poslať správu všetkým, alebo aj mimo okruhu vašich priateľov, Facebook má riešenie. Zaplaťte si za šírenie správy. Jedná sa len o pár dolárov…

Skvelý nápad, nie? Najskôr obmedzíte nejakú, dovtedy samozrejmú, funkciu systému a potom si za jej pustenie vypýtate peniaze. A aby vďačný národ hlasitým potleskom odsúhlasil ďalšie obmedzenie svojej slobody, treba to náležite zdôvodniť. Najlepšie hackermi, ktorí sú ako Yeti. Všetci o nich hovoria, no nikto ešte živého nevidel. Ani Yetiho ani hackera. V tomto prípade je za spoplatnením vraj obmedzenie spamu a zbytočných správ, ktoré vraj nikomu nič neprinášajú. Odteraz budú prinášať peniažky majiteľom Facebooku.

Podľa rôznych predchádzajúcich vyhlásení predstaviteľov Facebooku, ktorí reagovali na podobné predchádzajúce pokusy o spoplatnenie niektorých funkcií, alebo na reakcie ľudí na ich experimenty, Facebook nikdy nebude platený. Teda vždy bude možné sa k Facebooku, po zaregistrovaní, prihlásiť a zrejme ho aj čítať. No ľahko sa môže stať, že za možnosť niečo napísať alebo s niekým komunikovať, bude potrebné prihodiť pár drobných.

No čo už, ovečky treba strihať, treba.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.