web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Si na Facebooku?

Autor: admin - dec• 29•2012

Si na Facebooku? Nevravte mi, že ste túto otázku aspoň v raz v živote nedostali. Aj ja ju celkom často slýchavám. zaujímavé, že nikdy od ľudí z IT komunity, ale vždy od počítačových laikov. A keďže som stádovitosťou nikdy neoplýval, tak moja odpoveď znie: Nie, nie som na Facebooku, ale Facebook využívam.

Že ako to ide dokopy? V skratke tak, že nerobím, čo chce Facebook, ale to, čo chcem ja 🙂

Existuje mnoho možností, mnoho sietí a mnoho technológií, ako byť v kontakte s inými ľudmi. Svoj vlastný Internetový magazín som mal v dobe, keď ešte slovo „blog“ neexistovalo. Komunikátor Odigo som využíval v dobe, keď sa o ICQ hovorilo potichu a Skype neexistoval. Dokonca aj internetbanking som mal medzi prvými v okrese, kým sa ostatní báli, že im vírusy alebo hackeri ukradnú peniaze z účtu. No a s mobilným internetom som pomáhal samotným vývojárom prvého modemu najväčšieho citrusu na trhu. Takže si myslím, že sa nedá povedať, že by som bol proti novým trendom.

Napriek tomu, a možno práve preto (nie, nechcem sa zakoktávať ako najvyšší pajác), som Facebook na komunikáciu s blízkymi ľudmi nezačal využívať. Jednak mám problém zverejňovať všetky svoje osobné údaje nejakej cudzej firme, ktorá si s nimi môže robiť ktovie čo, jednak som si vedomý, že je to žrút času. Celý systém, tak ako počítačové hry, je postavený na snahe čo najdlhšie vás udržať pri počítači a na ich stránke. Prečo? Aby ste kukali na ich reklamu.

Si na Facebooku?

Si na Facebooku?

Keď už ide na Facebooku o reklamu, tak nech ide na oboch stranách. Takže využívam Facebook na propagáciu svoje stránky. Všetky nové články oznamujem na svojom konte http://www.facebook.com/pages/Osobný-blog/.

Na nič iné Facebook nepotrebujem. Fotografie z dovoleniek, z výletov či z hobby zverejňujem na svojej vlastnej internetovej galérii, nevyužívam ani konkurenčné „bezplatné“ galérie. Prečo v úvodzovkách? Lebo všade platíte vy aj vaši diváci cudzou reklamou. Keď už reklama, tak moja, aby bolo na zaplatenie hostingu a domény. Na komunikáciu mám ICQ/Mirandu alebo mail. A to, že som si bol medzi napísaním týchto dvoch odstavcov … umyť ruky, lebo som jedol mandarínku, to naozaj nemusím svetu vytrubovať na nejakej nástenke. A kto je môj priateľ, je môj skutočný priateľ.

Takže Facebooku želám dlhý život a vám… Spoznajte hodnotu svojho času.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.