web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Koho teda voliť?

Autor: admin - okt• 08•2017

Čím viacej sa približuje termín volieb do VÚC, tým častejšie sa táto téma dostáva „na pretras“ aj pri stretnutiach s priateľmi, známymi či počas obeda. Zisťujem, že okrem skupiny jasne rozhodnutých je tu aj veľká skupina, ktorá nevie, či pôjde voliť alebo ak pôjde, koho bude voliť. Či už ako stranu do krajského parlamentu, alebo za župana. Znechutení ľudia.

Hoci ľudia sledujú správy v televízii alebo čítajú dennú tlač, tvrdia, že sa o politiku nezaujímajú. Ja si skôr myslím, že zaujímajú, chcú vedieť, čo sa deje, len nechcú už o tom rozhodovať, voliť, vyberať. A radi prenechajú túto „česť“ iným. Vo výsledku slušní ľudia k voľbám nepôjdu a rozhodovať budú ortodoxní prívrženci politických strán a klubov alebo štátni zamestnanci, ktorí majú zo svojej voľby osobný prospech. Bravo. Politici urobili poriadny kus „dobrej práce“, keď ľuďom takto znechutili demokraciu a sami odovzdávajú moc nad sebou sviniam.

Je jasné, že politická vojna kampaní pred voľbami sa stupňuje. No príde mi smiešne, keď kandidáti s červenou kravatou prehlasujú, že po zvolení sa zasadia za ďalšiu opravu ciest v okrese. Ale veď my už cesty opravené máme! Aj napriek obštrukciám ministrov vládnej strany sa krajskému predsedovi podarilo zabezpečiť financovanie a opraviť cesty, na ktoré dvadsať rokov červenokravaťáci kašlali. Ľudia z dedín na konci sveta tak už môžu jazdiť do práce po dobrých cestách a nerozbíjajú svoje staré autá, lebo na nové sa tu nedá zarobiť.

Príde mi smiešne, keď Kotlebovi vyčítajú rodinkárstvo ľudia, ktorí boli schopní zamestnať celú dedinu. Ľudia, ktorí po nástupe do funkcií takmer kompletne vymenili celý personál úradov, len aby tam dosadili svojich verných a za odmenu. Bez ohľadu na vzdelanie alebo skúsenosti.

Super sa mi páči slogan na bilborde jedného z kandidátov na BBSK župana: „Kraj potrebuje ekonóma, nie klamára“. Tomu môžu uveriť štamgasti piatej cenovej, ktorí nerozumejú gazdovaniu ani vo svojej domácnosti. Cifršpión môže byť dobrý účtovník, ale riadiť kraj by mal manažér, nie jeho pravá ruka. A v Banskobystrickom kraji sa za posledné obdobie ukázalo, že kraj je riadený dobre, hoci sa snaží oficiálna propaganda tvrdiť opak. My, čo ten kraj poznáme, pohybujeme sa v ňom, tak to vidíme.

Ďalší kandidát má na bilborde slogan „Začnime s vysťahovaním“, o ktorom len málokto tuší, že ide o parafrázu hesla pre začiatok Slovenského národného povstania. Riaditeľ múzea tým len dáva najavo, že žije viac v minulosti, ako v súčasnosti. A toto má byť vraj skvelý župan?

Kto z vás si myslí, že majiteľ a manažér skvelej, ziskovej a perspektívnej konzervárne by mal mať seriózny záujem o posť predsedu samosprávneho kraja? Podľa mňa to ide s firmou z kopca, treba ju predať skôr, kým rachne a zaistiť si teplé miestečko.

Najhoršia voľba je neísť voliť. Ak máte pocit, že sa o vašu priazeň uchádzajú kandidáti, ktorí vás už raz sklamali alebo kandidáti, ktorí ponúkajú len prázdne reči alebo kandidáti, za ktorými vidno výsledky, vyberte si jedného z nich. Hoci aj podľa sympatií. Lebo nedať svoj hlas nikomu znamená, že ho dávame víťazovi volieb. Aj tomu, s ktorým nesúhlasíme a koho by sme nikdy nezvolili.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.