web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Marian Kotleba županom BBSK

Autor: admin - nov• 24•2013

Marian Kotleba Ľudia odmietli klamstvo a faloš, rozkrádanie a korupciu, odmietli rozpad spoločnosti. Zvolili Mariana Kotlebu novým županom Banskobystrického samosprávneho kraja a to výrazným rozdielom hlasov, aby nik nepochyboval, čo si myslia. Ľudia odmietli mediálnu masáž politikov a politológov, ktorú spustili po prvom kole krajských volieb. Odmietli nátlak, ktorý na nich bol vyvíjaný a dali jasné znamenie: toto náš kraj, toto je naša republika!

Kandidát ľavice, oficiálne SMER-SD, s podporou všetkých pravicových strán zo strachu o stratu výhod, doterajší šéf kraja Vladimír Maňka, dostal od svojich aj „prepožičaných“ voličov celkom 44,5% hlasov, konkrétne 57 164 hlasov. V prvom kole ich dostal 60 960.

Nový župan Marian Kotleba dostal 55.53% hlasov, konkrétne 71 397 hlasov. V prvom kole ich bolo len 26 251. A keďže účasť voličov bola v druhom kole len mierne vyššia, ako v prvom, hoci najvyššia na celom Slovensku, tak je jasné, že všetci, ktorí v prvom kole volili niekoho iného, ako Maňku, v druhom volili Mariana Kotlebu.

Darmo sa nám snažia politici nahovoriť, že víťazstvo Kotlebu je prekvapením. Nie je. Je to logický dôsledok doterajšieho bašovania smerákov, pravičiarov, ľavičiarov, komunistov a iných na Slovensku, na našom Slovensku! Ľudia, ktorí tu žijú, dali jasné posolstvo vládnucej strane: Takto žiť nechceme.

Test demokracie

Ako príjmu politici a vládni činitelia výsledky slobodných volieb v Banskobystrickom kraji, to bude skutočný test demokracie na Slovensku. Výrazná väčšina sa slobodne rozhodla a demokraticky zvolila za nového vodcu kraja človeka bez politickej minulosti, zaťaženej korupčnými škandálmi a prevracaním kabátov. Mediálna kampaň pred druhým kolom s snažila ľuďom nahovoriť, že zvolenie Kotlebu spôsobí izoláciu kraja, jeho paralýzu, zastaví financovanie a podobné nezmysly. Jednak Marian Kotleba je „len“ županom a je tu ešte krajský parlament a výkonné orgány, jednak voľby sú slobodné, hoci manipulovateľné a mediálne ovplyvniteľné, a sú tu zákony, ktoré nikto nemôže porušovať. Ani vláda s poukazom na nejaký extrémizmus, hoci sa ho nepodarilo nikomu preukázať, len sa ním oháňa.

Skoro v každom článku na internete proti Kotlebovi dokázal vymenovať, kedy polícia zatkla Kotlebu a z čoho ho obvinila. Ale ani v jednom príspevku sa nepovedalo, že nebol odsúdený, pretože obvinenia sa nedali preukázať. Inými slovami, vždy si „niekto“ niečo vymyslel, na základe falošných obvinení nechal zatknúť Kotlebu za prítomnosti médií a potom ho potichu museli pustiť.

Dá sa očakávať, že štvavá kampaň proti, dnes už legitímnemu županovi, Marianovi Kotlebovi bude pokračovať. Stačí si pozrieť prvé vyjadrenia po voľbách od predstaviteľov štátu. Musíme očakávať ďalší príval špinavostí a intríg proti človeku, ktorý sa vyjadril, že ako prvé nechá preveriť zmluvy kraja na nákup tovarov a služieb. Teda privrie peňazovody „spriateleným“ firmám. O korupcii na Slovensku sa hovorí často, vždy to však bolo zahrané do autu. Avšak tu sa kradnú peniaze nás všetkých a potom nezostáva na cesty, školy, nemocnice, osvetlenie obcí či čistenie járkov pri cestách. V žalostnom stave sú domovy dôchodcov alebo sociálnych služieb, knižnice, nemocnice.

Kontrola zmlúv a zrušenie tých pre kraj nevýhodných je len prvým krokom šetrenia. Druhým musí byť trestné stíhanie tých, ktorí ich uzatvorili alebo uzatvorenie umožnili. Zlodej musí byť nielen ukázaný, ale aj potrestaný. Či už kradne drevo v lese národného parku na kúrenie, alebo kradne v sídle kraja peniaze neférovou zmluvou.

Označenie „extrémizmus“ sa bude ešte často vyťahovať, aby vystrašilo nič netušiacich ľudí. Hoci tí sa báť nemusia. Boja sa tí, ktorí doteraz si dobre žili z peňazí nás všetkých bez toho, že by pre nás niečo dobré urobili. A zo strachu sa zrejme nezastavia pred ohováraním, sabotovaním práce župana či vyťahovaním maličkostí z minulosti.

Už teraz vyjadrenia ostatných županov hovoria, že Kotleba len poukazuje na problémy, ale tie treba riešiť. Súhlasím, problémy treba riešiť. Ale najskôr ich treba označiť a pomenovať. A jediný, kto bol ochotný to urobiť, bol Marian Kotleba.

Držme palce novému županovi Marianovi Kotlebovi a držme palce sami sebe. Toto je náš kraj, toto je naše Slovensko.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

One Comment

  1. WordPress 3.6.1 WordPress 3.6.1

    […] strany Smer-SD Vladimíra Maňku, který získal v druhém kole méně hlasů, než v prvním a Marian Kotleba přesvědčil i voliče ostatních neúspěšných […]