web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kam postaviť televízor

Autor: admin - feb• 19•2015

Túto otázku sme riešili s priateľmi, keď sme chystali našu prvú prednášku na tému nášho spoločného hobby pre verejnosť, spojenú s prezentáciou úspechov za minulý rok. Mali sme totiž zapožičaný veľký LCD televízor a chceli sme, aby všetci naň dobe videli a aby sme si mohli vybrať jeho miesto podľa návštevnosti našej výstavy. Nakoniec to vyriešil šikovný prezentačný stojan.

Výstavu totiž robíme každý druhý rok v našom kultúrnom dome a zo skúseností vieme, že ľudia radi vidia nie len statické exponáty, ale v minulosti sa nám osvedčilo premietanie krátkych videí na počítači. Lenže malá obrazovka je vhodná pre pozorovanie pár ľudí. Pre tohoročnú výstavu sme si pripravili okrem exponátov a videí aj prednášku a chceli sme, aby si všetci naši návštevníci odniesli čo najkrajší zážitok z celej akcie. Preto sme sa rozhodli sériu videí a množstvo fotografií, zoradených do ucelenej prezentácie, predviesť na veľkej ploche. Keď sme mali vybranú dostatočne veľkú obrazovku, zostávalo vyriešiť, kam s ňou a hlavne, aby stále bola k dispozícii možnosť zmeny polohy LCD televízora podľa množstva ľudí a pre prípad, že nám do miestnosti zasvieti viac slnka, ako sme očakávali. Nemali sme totiž možnosť si vec vyskúšať v predstihu. Takže sme si od jednej firmy požičali ich stojan na lcd.

TV_stojan_velmi_vysoke_kvality

Klasické obrazovkové televízory sa v minulosti umiestňovali najprv do obývacích stien, neskôr sa pre ne vyrábali samostatné skrinky či stolíky, ktoré slúžili na položenie ťažkého televízora a spolu s ním často obsahovali aj video či gramofón, zbierku kaziet alebo platní a bol to solídny kus nábytku. No nové televízory s plochými obrazovkami narástli do rozmerov, do starých obývacích stien sa nezmestia a televízne stolíky sú pre ne zbytočne robustné a zaberajú miesto. Veľa ľudí riešilo problém umiestnenia LCD televízora jeho zavesením na stenu. Ušetrí to síce miesto, ale na druhej strane si tým zakážete možnosť premiestnenia obrazovky napríklad pri oslave alebo spoločnom sledovaní športového prenosu.

tv_stojan_na_plazma_LED_LCD_TV_AVA1500

Prvý raz som si prezentačný stojan všimol na akejsi celoslovenskej výstave. Zaujala ma tá ľahkosť, s akou hosteska premiestnila celý veľký televízor za pomoci tohto stojana o pár desiatok centimetrov inam, aby tak umožnila všetkým na stánku dobrý pozorovací uhol a tým ich nepripravila o dobrý zážitok z prezentácie. Používala totiž televízny stojan s kolieskami a preto to nebol žiadny problém ani pre krehkú a krásnu ženu.

Staré televízory s CRT obrazovkou boli dosť ťažké hebedá a presunúť ich bolo namáhavé aj pre chlapa. Ani počítačová obrazovka s 22 palcami nie je žiadna výhra na výstave, kde sa pohybuje množstvo ľudí. Sám som si to raz vyskúšal, keď som zabezpečoval prezentáciu na jednom veľtrhu pre bývalého kolegu, ktorý sa rozhodol zmeniť obor podnikania. Predvádzanie produktov z počítača či notebooku na LCD monitore je jednoduché, operatívne, všetko ľahko premiestnite, kam potrebujete, ale je to malé. Kým v kancelárii sa vám zdá, že máte veľký a jasný obraz, na výstavnom stánku je zrazu všetko malé a okolo je toľko svetla, že obraz nie je dostatočne jasný.

prezentacni-stojan-tv-NB-AVA1500

Dnes nie je technologický rozdiel medzi počítačovým monitorom a veľkou televíznou obrazovkou. Veď si bežne púšťame videá z notebookov alebo rovno z digitálnych fotoaparátov na obrazovke televízora. A tak bolo otázkou času, kedy si televízory nájdu cestu z obývačiek do prednáškových miestností a budú slúžiť veľkému počtu ľudí naraz. A neskôr si opačným smerom našli cestu z výstavných priestorov do obývačiek našich domov televízne stojany. Nie len, že umožňujú postaviť televízor tam, kde sa nám to práve hodí, ak máme stojan na televízor vybavený kolieskami, ale tak isto môžeme nastavovať výšku televízora. A dokonca je k dispozícii TV stojan, na ktorý môžeme zavesiť až štyri televízory naraz!

TVstojanna4lcd

V domácnosti by sa taký televízny fanúšik asi ťažko našiel, ktorý by súčasne sledoval program na štyroch kanáloch. Tieto stojany sú skôr určené na zväčšenie sledovanej plochy. Štyri stredne veľké obrazovky zoženiete skôr, ako jednu obrovskú. Ale na štyroch prepojených obrazovkách s pomocou vhodného zariadenia môžete sledovať zložený obraz a hneď máte veľkú prezentačnú plochu. A ako inak umiestniť štyri veľké LCD obrazovky, ako využiť takýto prezentačný stojan.

Samozrejme že ma náš požičaný tv stojan zaujal a zapáčil sa aj kolegom. Tak sme zisťovali, odkiaľ vlastne pochádza. Majiteľ nám prezradil, že ho kúpil cez internet. Niektorí ľudia majú ale stále obavy z internetového nakupovania. Spoločnosť Fiber Mounts s.r.o. ale pôsobí na našom trhu už od roku 2008 a poskytuje svojím zákazníkom najširšiu ucelenú ponuku dlhodobo preverených a osvedčených kvalitných televíznych stojanov. A keďže tovar majú vždy na sklade, nie je problémom dodanie do 3 dní po celom Slovensku. K dispozícii majú širokú škálu, vybrať si môže každý buď stojany základné za veľmi nízke ceny ale aj profesionálne so širokým príslušenstvom. A čo je zvlášť výhodné pre firmy, ktoré sú tiež plátcami DPH, tak všetky stojany je možné nakupovať bez dane. Samozrejme, že ak vaša firma absolvuje výstavu raz za uhorský rok, tak takýto skvelý tv stojan nenechá zapadať prachom 😉 Pokojne poslúži napríklad na chate 😉

stojan_na_televize_LCD_LED_PLAZMA_NB_AVF1500

Keďže našu výstavu budeme usporiadavať aj na budúce, využijeme nákup stojanu s rýchlou dodávkou do 3 dní a kúpime si svoj stojan na LCD. Ceny sú príjemné, kvalita vynikajúca a už pre nás nebude problém usporiadať prezentáciu kedykoľvek a kdekoľvek. Navyše, keďže sám občas poskytujem počítačovú techniku a monitory iným záujemcom na podobné akcie, budem môcť ponúknuť kompletnú službu a dodať nie len stolný LCD monitor, ale aj stojan na LCD tak, aby všetci dobre videli. A vy, keď na budúce uvidíte na niektorej z výstav či prednášok takýto stojan na TV, tak vedzte, že to nie je len výsada marketingových oddelení firiem, ale rovnaký TV stojan môžete mať u seba doma. Stačí len obejdnať.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.