web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Investovanie do alkoholu

Autor: admin - dec• 06•2021

Väčšina ľudí si pod slovom investícia predstavuje napríklad obchodovanie na burze, so zlatom alebo s nehnuteľnosťami. Dnešná doba je však iná a investovať je možné prakticky do čohokoľvek. Či už sa jedná o investovanie do lega alebo alkoholu, obe tieto komodity môžu priniesť veľmi zaujímavý zisk a zárobok. Treba sa však tomuto odboru dostatočne dlho venovať. V opačnom prípade vás totiž môžu stiahnuť z kože, čo sa týka finančných prostriedkov. Je to podobné, ako na burze. Vždy je potrebné mať určité množstvo znalostí, inak budete zle nakupovať. Ako je to s investíciami do alkoholu?

Alkohol môže byť z dlhodobého hľadiska zaujímavou investíciou

V prvom rade je potrebné spomenúť, že investícia do alkoholu nefunguje štýlom, že vojdete do supermarketu a nakúpite niekoľko fliaš. Tieto fľaše sú ľahko dostupné, a tak nemajú prakticky žiadnu hodnotu. Na to je potrebné upozorniť ešte pred samotným začiatkom, pretože v opačnom prípade budete zbytočne míňať s pocitom, že vám tento alkohol zo supermarketu zarobí. Ďalej je dobré sa zamerať na whisky alebo rum. Hovoríme tu o kvalitnom a originálnom rume alebo whiske, ktorá nie je ľahko k dostaniu. Takýto alkohol vám dokáže zarobiť nemalé finančné prostriedky navyše.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa pýtate, prečo investovať do alkoholu. Ide o lukratívnu dlhodobú investíciu, ktorá má vysoké zhodnotenie, a to v rozmedzí od 20 do 40 % ročne. Pozor, opäť sa jedná o zúročenie kvalitných a výnimočných fliaš, ktoré sa nedajú ľahko zaobstarať. Za pár rokov tak môžete byť aj na niekoľkonásobku pôvodnej ceny. Je však potrebné byť úspešný. Fľaša pri skladovaní musí spĺňať určité parametre. Nesmie sa otvoriť a ani poškodiť, a to platí aj o samotnej etikete. Každá chyba na alkohole znižuje cenu. V niektorých prípadoch výrazne, poprípade aj úplne znehodnotí. Na to treba myslieť.

Výhody a nevýhody investovania do alkoholu

Hoci je potrebné alkohol správne skladovať, nejedná sa oproti legu o nijako náročnú činnosť. Jednoduché skladovanie vám zaistí správnu investíciu. Alkohol má inými slovami minimálne nároky na skladovanie. Nemusíte sa tak báť toho, že by ste to v bežných podmienkach nezvládli. Ďalej je potrebné myslieť na to, že sa jedná o veľmi slušné zhodnotenie, ak budete mať alkohol, o ktorý je obrovský záujem. V neposlednom rade budete mať tiež kvalitné pitie, či už v podobe whisky alebo rumu. Pokiaľ budete zarábať slušne, potom si jednu fľašu môžete dopriať aj pre seba. Uvidíte ten rozdiel.

Teraz je potrebné sa zoznámiť aj s nevýhodami. Tou prvou je aspoň základná až stredná znalosť v téme. To je však pochopiteľné. Znalosť musí mať človek pri akejkoľvek investícii, či už sa jedná o Lego alebo alkohol. Ďalej je nutné počítať tiež s tým, že ide o dlhodobú investíciu, a to v radoch aj niekoľkých rokov. Ak podržíte alkohol aspoň 10 rokov, potom sa môžete radovať z veľmi zaujímavého zisku, ktorý prekročí aj niekoľkonásobne obstarávaciu cenu.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.