web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Internetbanking Slovenskej sporiteľne mal výpadok

Autor: admin - mar• 25•2014

Ak ste sa pokúšali v utorok 25. marca 2014 prihlásiť na počítači do internetbankingu Slovenskej sporiteľne, mali ste smolu. Minimálne teda doobeda. Pri zadaní priamej adresy stránky internebankingu z histórie prehliadača alebo záložiek alebo pri pokuse vojsť do internetbankingu z hlavnej stránky SLSP ste buď dostali chybovú hlášku prehliadača, že zadanú adresu nemôže nájsť alebo ste uvideli stručný oznam banky, že stránka je mimo prevádzky.

Nepríjemná situácia. Najmä keď si uvedomíme dátum. 25. deň v mesiaci je posledným dňom priznania a zaplatenia DPH pre plátcov DPH a niektorí si to nechávajú na poslednú chvíľu. Kto aj tentoraz chcel odvod DPH zaplatiť internetbankingom v utorok ráno, škaredo sa popálil. Neostávalo nič iné, len vypísať papierové príkazy na úhradu a odniesť ich osobne na pobočku banky. Pokiaľ ste neboli odcestovaný niekde v … ďaleko.

Ja som nebol vo svojej banke vyše roka, už ani neviem, ako to u nich vo vnútri vyzerá. A platby, ktoré som chcel uhradiť, majú ešte dva týždne splatnosť. Len u známeho som chcel nahrať jeho IBAN číslo účtu do počítačového systému a keďže nemal po ruke žiadny papierový doklad, počítal som s tým, že si číslo zistím v bankingu. Nezistil.

Príkaz na úhradu som nakoniec zadal asi o pol druhej popoludní. Aj to na dvakrát. Najprv som nahral do hromadného príkazu dve položky a pri pokuse potvrdiť úhradu kódom z GRID karty som dostal bielu obrazovku. Pritom spojenie do netu som mal funkčné. Samozrejme pri znovunačítaní stránky som bol odhlásený z banky. Po opätovnom prihlásení sa príkaz nachádzal v rozpracovaných a druhý pokus o platbu prebehol bez problémov.

Na hlavnej stránke Slovenskej sporiteľne vpravo hore blikal dopoludnia oznam o probléme s internetbankingom, ale žiadne vysvetlenie, čo sa stalo, len informácia o tom, že na odstránení problému usilovne pracujú. A odporúčanie použiť easybanking. Priznám sa, že doteraz som o niečom takom nepočul 😮 Nepotreboval som to. Lenže ani to nefungovalo. Apky v mobiloch nemám a práca z počítača cez web bola out. Popoludní už blikajúci oznam na stránke banky chýbal.

Ešte že som nemal nijaké súrne platby. Nemusel som hľadať pobočku ani papierové príkazy na úhradu, ani platiť za používanie svojich peňazí v banke.

A čo vy, postrehli ste výpadok internetbankingu sporiteľne? Postihol vás nejako?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.