web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Energie je stále menej a menej

Autor: admin - júl• 23•2023

Človek si ani neuvedomuje, koľko nesamozrejmých vecí považuje za úplnú samozrejmosť. Že sa mýli a ako je zraniteľný, si uvedomí, až keď samozrejmosť samozrejmosťou prestáva byť. Ako keď napríklad sa nedostáva dosť elektrickej energie.

A tým nemyslím len výpadok napájania domácnosti pre búrku, čo môže byť neočakávané, a človek sa s tým chce-nechce musí vyrovnať, ale stres spôsobí aj oznámené vypnutie prúdu v meste na pár hodín pre opravu po takej búrke.

Ale nemusí ísť vždy len o veľké veci, aj maličkosti dokážu poriadne potrápiť. Nie je to tak dávno, čo som tu písal o svojom novom smartfóne s Androidom, po tom, ako som skončil s BlackBerry. Vlastne už sú to dva roky, čo ho intenzívne používam na dátovanie v mobile, občas na wifi a občas ako hotspot. A hoci sa tento mobil hrdí veľkou batériou s dlhou výdržou, už je to dávno, čo vydržal viac, ako jeden deň. A ja som nespokojný, keď ukazovateľ energie ukazuje pod 50%.

Keď dnes ráno som zaregistroval, že po troch hodinách od zloženia mobilu z nabíjačky klesá kapacita batérie k 70%, začal som hľadať riešenie. Najprv návod, ako sa dá batéria vymeniť v tomto prístroji. Je to prekvapujúco jednoduché, ale doma nemám vhodné náradie. Druhým krokom bolo vyhľadanie náhradnej batérie na slovenských eshopoch. Nič ťažké. A tak, keď som bol na plánovanej prechádzke po meste, aby som skontroloval poštový priečinok a doniesol si niečo dobré a teplé pod zub, zastavil som sa aj servise mobilov s otázkou, koľko času a koľko peňazí by to stálo.

Odpoveď bola viac než priaznivá a reflektovala moje predchádzajúce zistenia. A kým som sa otočil na pošte a obede, mal Redmi 9 novú batériu a ja pokoj v duši. Výkonovo aj kapacitne mi plne postačuje, rád odložím jeho výmenu na ďalšie roky.

Ďalším riešením by bolo kúpiť prídavnú batériu. Dodáva sa ako zadný kryt s káblikom pre zapojenie do nabíjacieho C-konektora na spodku mobilu s vlastným nabíjacím konektorom. Riešenie jednoduché, ak nerátam čakaciu dobu z Aliexpresu. No v mojom prípade má toto riešenie dve dosť veľké „muchy“ Chýbajúci predný kryt a takmer dvojnásobnú hrúbku celého zariadenia, pričom súčasný kryt s mobilom sa akurát vojde do kapsy na taštičke cez plece.

Rozhodol som sa v podstate veľmi rýchlo. Som si totiž vedomý toho, že sa mi môže rýchlo stať, že si poležím pár dní na špecializovanom pracovisku a v takom prípade sa mi bude smartfón s dlhou výdržou hodiť. Pretože každý pohyb bude trochu bolieť, budem rád, keď na nabíjačku bude stačiť dať mobil len na noc.

Raz darmo, keď chýba energia, je zle.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Môžete zanechať reakciu, alebo trackback vašej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.