web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Čo sa zmení v rodine po príchode dieťatka

Autor: admin - feb• 21•2017

Keď sa žena dozvie tú radostnú novinu, že pod srdcom nosí spoločného potomka, nastáva veľká zmena v jej živote. Táto zmena neovplyvní len samotnú ženu, ale aj jej partnera, manžela. Niet sa čo čudovať, to malé stvorenie, ktoré o pár mesiacov príde na tento svet a z domu odíde až keď dovŕši dospelosť, dokáže zmeniť život obom dospelých – maminke a otcovi.

Okrem toho, že budete musieť nakúpiť komplet celú výbavičku (ak ste ju teda nezdedili po sestriných a bratových deťoch), budete si musieť kúpiť farebne zladený detský nábytok a zariadiť tak miestnosť pre toho najmenšieho člena. Aj keď spočiatku bude dôležité, aby ste vo svojej spálni spravili miesto pre detskú postieľku – zo strany, kde spáva mamička. Počas noci tak nebudete musieť behať po spálni a dieťatko budete mať hneď po ruke, v prípade, že bude plakať a bude potrebné ho nakojiť.

V obývačke je potrebné časom urobiť miesto pre detské ohrádky, kde bude váš potomok v bezpečí, zatiaľ čo vy budete variť obed alebo upratovať obývaciu stenu a všetko ostatné v obývačke, poprípade v inej miestnosti. Dieťatko však majte stále na dohľad. Nikdy ho nespustite z očí. Vynikajúcou možnosťou, ako mať svoje dieťatko nestále pri sebe, aj pri bežných domácich povinnostiach, je nosenie v šatkách. Šatky, ktoré mamičkám pomáhajú nosiť svojich potomkov, dieťatku neublížia. Práve naopak, majú neustály kontakt s mamičkou, čo je len dobre.

detské autíčko

Príchodom dieťatka do rodiny sa čiastočne zmenia aj vzťahy. Prvoradý bude najmenší člen, čo môže spôsobiť aj žiarlivosť u staršieho súrodenca, možno aj partnera. Ešte pred príchodom dieťatka pripravte na túto zmenu svojich rodinných príslušníkov a počas šestonedelia, keď si mamička s dieťatkom na seba zvykajú, trávte čas len výhradne s manželom a staršími súrodencami malého drobčeka. Možno vás budú rozrušovať také maličkosti, ako zvuky elektrického autíčka. Nenechajte sa však rozhodiť. Buďte vždy pozitívne naladená, pretože vašu náladu vníma aj vaše dieťatko.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.