web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Čo na ruky

Autor: admin - jún• 23•2016

rukavice Väčšina ľudí by čakala otázku „Čo na seba“. Dúfam, že nie odo mňa 😉 No od svojich žien toto počúvame často. Hoci my mávneme nad tým rukou, do mesta či do roboty na seba hodíme svoje obľúbené tričko a rifle a na promócie kamaráta, svadby spolužiakov a pohreby príbuzných máme jeden oblek, s ktorým si vystačíme v každom ročnom období, ženy to majú (a my s nimi) ťažšie. Ale nie o tom som chcel.

Ak má moja priateľka viacero topánok, ja som začal mať problém s inou súčasťou odevu. Aj keď slovo „problém“ je možno silná káva, lebo problémom sa stáva situácia, ktorá nám vadí. A mne to zatiaľ nevadí, len na to musím občas myslieť.

O čom točím? O svojich rukách. Veľa času trávim za počítačom, tak by som s nimi nemal mať problém, ak pravda nemáte na mysli karpálny tunel. To naozaj nie je môj problém. Uvedomujúc si, že oproti minulosti mám menej pohybu, začal som s tým už v minulosti niečo robiť. Najskôr som si kúpil bicykel a začal s ním po práci jazdiť po okrese. Postupne som získaval stratenú kondíciu a jazdil na jeden záťah viac a viac kilometrov. A už nie len po práci, ale aj na celodenný výlet cez víkend. Čakáte, že sa budem sťažovať na otlačený zadok? Nebudem. Mám dobré sedlo, nohavice s gélovou vložkou aj tréning. Ruky ma začali bolievať, sem tam mozoľ, z držania kormanu. Neveríte? Skúste a tiež si potom veľmi rýchlo pôjdete kúpiť cyklistické rukavice.

Neskôr som si k letným kúpil aj zimné, lebo na jeseň aj skoro na jar býva zima, najmä na ruky. A to nie je dobre, keď idete dolu kopcom a bolo by brzdiť. Sú oveľa jemnejšie, ako bývajú lyžiarske rukavice, práve pre potrebu jemne dávkovať brzdný účinok aj prehadzovať rýchlosti. Mám dvoje zimné, podľa toho, aká zima vonku je.

No a keď som si toho roku zariadil aj malú dielňu, kde robím prevážne s drevom, tak som opäť nakúpil zopár rukavíc. Tento raz nie lyžiarske rukavice, ale pracovné. Jemné, stredné aj hrubé na robotu s nehobľovaným rezivom. Lenže nie len do dielne, aj do auta. A jedny mám aj v garáži.

Doma, v dielni, v aute, v garáži, pri bicykli, všade mám nejaké rukavice. Tak som si zvykol, že som nesvoj, keď idem v lete len tak do mesta. Keď nemám nič na rukách. Lebo keď pracujem alebo športujem, vždy si dám niektoré zo svojich rukavíc. Takže keď idem z domu, riešim v duchu otázku z nadpisu tohto článku. Čo na ruky?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.