web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Bylinky pomáhajú aj mužom

Autor: admin - máj• 03•2016

Písať o bylinkách a ich účinkoch je vcelku bežné v súvislosti o ženami. Ženy sú známe tým, že skúšajú všelijaké čaje a odvary, že sa vyznajú v tom, ako ktorý výluh z koreňov alebo kvetov funguje. To ale neznamená, že by prírodné prostriedky na mužov nefungovali. Práve naopak. Dokážu pozitívne vplývať aj na mužský organizmus bez ohľadu na to, čo si o tom myslíte.

Kto si pamätá na prázdniny, trávené v detstve u starých mám, tak vie, že na každý neduh alebo zranenie, ktoré nás postretlo, babka mala nejaký prostriedok. Ba dokonca sme ako deti školopovinné zbierali nie len starý papier, ale aj šípky alebo rastliny, ktoré sa využívali pri výrobe liečivých prípravkov. A čajové zmesi z rôznych liečivých rastlín sa ešte nedávno dali kúpiť nie len v lekárňach, ale aj v potravinách. Urologický čaj a čaj proti prechladnutiu sú len štipkou z celej plejády lacných prírodných prípravkov, ktoré sme mali k dispozícii.

V tej cene bol asi problém. Boli lacné a fungovali. Kto by chodil do lekárne, keď si môže na lúke natrhať a nasušiť rastliny alebo si kúpiť za pár drobných liečivý čaj. A tak tu máme z Bruselu nariadenie, ktoré zakazuje na obaloch prírodných prípravkov a v reklame na ne zverejňovať liečebné účinky, ak neboli potvrdené špecializovanými laboratóriami. Tými laboratóriami, ktoré financujú (ak im priamo nepatria) výrobcovia syntetických liečebných prípravkov, ktorým lacné prírodné prípravky tak úspešne dlhé roky konkurovali… A tak nemôžete napísať, že lipový čaj je dobrý pri prechladnutiu, hoci sa používa sušený lipový kvet na liečenie nádchy už tisíce rokov a liečili sa nimi veľmi pravdepodobne aj zakladatelia farmaceutických firiem, kým nezačali zarábať na liečení chorých pilulkami. Liečení. Lipový čaj vás vyliečil.

Podobne v nemilosti orgánov sa mohol ocitnúť aj kotvičník. Rastlinka s milými žltými kvetmi. Príroda, ktorá nás obklopuje odjakživa, ukryla v každej rastline nejaké účinky. Po niektorých sa nám dobre spí, po niektorých prestaneme kašlať. A kotvičník zemný dokáže, že prestanem kašlať na spanie s milou osobou 😉 Afrodiziakálne účinky rovnako pôsobia na mužov aj na ženy. Necítite sa unavený, energia prúdi v celom tele, partner/ka vás opäť priťahuje. Bez ohľadu na to, čo si myslí a čo nám prikazuje EÚ, ja si myslím, že extrakt rastliny kotvičník môže človeku len prospieť. A keď funguje vzťah v posteli, funguje celé spolužitie. Do mojej spálne má EÚ vstup zakázaný a príroda dvere otvorené.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.