web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Autosport

Autor: admin - sep• 01•2013

Asi každý malý chlapec sa rád hral s autíčkami a keď vyrástol, pokukoval stále po autách, len sa menila veľkosť áut. A bolo len otázkou času, kedy mladý muž začne rozlišovať jednotlivé značky, všímať si ich športové úspechy a nakoniec si vyberie tú svoju, ktorej drží palce, ktorú obdivuje a po ktorej sám túži.

U mňa to bol angličák Ford GT (iný som nemal) a neskôr sa mi páčili BMW. A sledoval som ich športové úspechy na cestných okruhových pretekoch. Autošport ma fascinoval. Negatívny šíp prednej masky, ozdobenej dvomi oválmi v strede a zadné pneumatiky v ľahkom šmyku na asfalte pretekárskeho okruhu, to boli nezameniteľné poznávacie znamenia.

Na Brnenský pretekársky okruh som sa nikdy nedostal, zato som mal možnosť vidieť autošport v reále na okruhu v severočeskom Moste. A pokiaľ bola možnosť, sledoval som televízne prenosy z okruhových pretekov cestovných automobilov.

Dnes už „ľadvinky“ znaku BMW pokrývajú takmer celú masku motora, ktorá v duchu aerodynamických zákonov je sklonená rovnako, ako u iných značiek, ale BMW je stále BMW a ja stále sledujem športové úspechy svoje obľúbenej automobilovej značky.

V Čechách je autosport BMW predstavovaný firmou Válek autosport, ktorej pretekársky tým odvodzuje svoju tradíciu od roku 1964. Za ten čas dosiahli nemálo športových úspechov. Okrem pretekov v Moste ich môžete vidieť aj na Slovakiaringu a iných európskych autodromoch.

Válek autosport ale nie sú len preteky. Skúsenosti z prevádzkovania náročných pretekárskych automobilov pretavili v kvalitný servis bežných automobilov všetkých značiek. A tak či jazdíte Škodou alebo Fordom, či Mercedesom alebo Seatom, osobákom alebo dodávkou, na Válek autosport sa môžete vždy spoľahnúť.

Skúsenosti so pretekárskymi automobilmi zúročuje Válek autosport pri športových úpravách bežných automobilov. Chcete zažiť radosť z jazdy? Chceli by ste skúsiť jazdu na okruhu? Športová úprava vášho auto a Válek autosport vám to umožní. Zverte sa do rúk odborníkov s dlhoročnými skúsenosťami a preukázateľnými výsledkami.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.