web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Ako mi Eurosport znechutil zápas Bayernu

Autor: admin - okt• 01•2015

Šport ma baví. Aj aktívny aj pasívny. A keď nemôžem vybehnúť von, aspoň si pozriem zaujímavý športový prenos v televízii. Často je to lepšie, ako byť priamo v centre diania. Na „atmosféru“ veľmi neverím, pivo a párky nekonzumujem (v tejto kombinácii) a pri telke sa často dozviem aj iné zaujímavosti okolo športu, ktorý práve sledujem, alebo o jeho aktéroch. Nečudo, že k mojím obľúbeným TV staniciam patrí aj Eurosport. Alebo už len patril?

Občas sa stane, že prenos rovnakého športového podujatia, a zámerne nepíšem zápasu, lebo to nie vždy je zápas, dávajú aj iné televízie. No keď si mám vybrať medzi Eurosportom, TV Nova a Slovenskou televíziou, jedno či na jednotke či na dvojke, zvíťazí vždy Eurosport. Rovnako dobre môžem sledovať komentovanie v češtine a slovenčine, rozumiem obom jazykom dosť na to, aby som jeden z nich preferoval a druhý vynechával.

A keď pri sledovaní športu často ležím na gauči, aby som si oddýchol od náročného dňa na stoličke za počítačom, rozhodne nemienim pri telke spať. Aj preto nepozerávam slovenské komentovanie automobilových alebo cyklistických pretekov a už vôbec nie futbal. Aj keď čo sa týka futbalu, sledujem len taký zápas, v ktorom hrá môj obľúbený Bayern Mníchov, hoci nie každý zápas. Neznášam totiž slovenský štýl komentovania, ktorý by si zaslúžil prívlastok „zaspatý“. Ako keby tí dvaja, čo sedia za stolom, nevedeli narábať s hlasom. Darmo majú zaujímavé informácie, darmo sa tam občas pretekajú, kto bude mať slovo, ten štýl komentovania ma uspáva (na súťaži, preteku 😉 ). A ako vravím, sedia za stolom. A ja to počujem, ako sa im ten zvuk od toho stola odráža. Keby to aspoň bola doska zvukovo izolačná, tak nech sa vyvaľujú na stoličkách…

No a minulý týždeň som si tak pustil na Eurosporte zápas Bayenu, už ani neviem s kým, veď je jedno, koho zase nabili 😉 A k tomu ten zaspatý komentátorov hlas. Zalial som si kávu a šiel sa do obývačky pozrieť, či som omylom nezapol STV2.

wild

Nezapol. To len Eurosport, či možno jeho nový majiteľ (v lete ich kúpila skupina Discovery) zrejme začal šetriť. Pre Čechy a Slovensko vysiela Eurošport z Prahy a doteraz takmer vždy komentovali česi. Teraz som po prvý raz započul slovenčinu, čo by mi nevadilo. Vadí mi ta uspávacia intonácia. Neviem, čo je vo veci, môžem sa len domnievať, že Eurosport chce nahradiť osvedčených a možno drahých českých komentátorov lacnejšími slovenskými. Lenže ak to takto pôjde ďalej rovnako ako v stavebníctve alebo zdravotníctve, kde sú Ukrajinci na každej stavbe a v každej nemocnici, dočkáme sa ukrajinského komentovania športu na území Čiech, Moravy a Slovenska? A kde sa to zastaví? U sýrskeho komentátora, ktorý bude ešte lacnejší?

Eurošport mi znechutil tento jeden zápas. Nepatrím k tým, ktorým stačí len dobré. Keď bude rovnaký trend pokračovať, prestanem pozerať aj tieto prenosy, rovnako ako som pred rokmi vyradil slovenské a české spravodajstvo a tým aj reklamy. Ja televíziu nepotrebujem, televízia potrebuje divákov.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.