web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Poľovnícke potreby

Autor: admin - jan• 22•2014

Doteraz som sa so zverou stretával buď v zoologickej záhrade alebo na cestách, keď mi srny skákali pod auto. Teda nič príjemné. Ale zistil som nedávno, že môj dobrý kamarát sa dal na poľovníctvo. A tak zaujímavo o všetkom rozpráva, že som sa začal na zver v lesoch pozerať inými očami.

Sem tam sa mi podarilo pri mojich potulkách prírodou odfotografovať srny alebo daniele, ale aj keď mám fotoaparát s dobrým zoomom, predsa len zver býva plachá a často zmizne zo zorného poľa skôr, ako stisnem spúšť fotoaparátu. Úplne inak sa na zver pozerá cez kvalitné kolimátory aké mávajú na svojich zbraniach poľovníci. Hoci aj medzi nimi sú ľudia, ktorí sa radšej viac na zver pozerajú, ako na ňu poľujú. No ale poľovníctvo je aj o starostlivosti o zver, aj o trofejach, ako odmene za dobrú prácu a poľovanie k tomu skrátka patrí. Zbrane pre každého poľovníka umožňujú získať aj túto skúsenosť a zážitok na celý život.

Pobyt na čerstvom vzduchu

Poľovníctvo je záľuba, ktorá vás dostane ba čerstvý vzduch. A nie iba v čase poľovačky. Vybudované posedy sa dajú využiť aj na „púhe“ pozorovanie prírody a správania sa zveri v nej. Hoci iba s ďalekohľadom alebo fotoaparátom. Čo je aj môj prípad. Už sme sa dohodli na víkend, kedy si privstaneme a pôjdeme sa pozrieť do lesa neďaleko mesta. Bude tam s nami aj kamarátov poľovný pes. So psami nemám žiadny problém, ba dá sa povedať, že ich mám rád. Ale páči sa mi skôr nemecký ovčiak, ktorý sa hodí na dvor rodinného domu. Preto v bytovke žiadneho psa nemám, nechcem ho trápiť tým, že bude v prázdnom byte sám. Kamarátov poľovný pes má priestor na dvore pri dome a je často v lese so svojím pánom. Podozrievam ho, že tam chodia aj bez zbrane, len tak, pokochať sa prírodou a pre pohyb na čerstvom vzduchu.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.