web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Veľké sťahovanie webov

Autor: admin - apr• 15•2013

Už som nad tým uvažoval dlhšiu dobu, asi dva roky, no nakoniec som vždy zaplatil hosting na ďalší rok. Tentoraz som si ale povedal, že je načase ísť ďalej, pohnúť s niektorými nastaveniami, ktoré na starom hostingu jednoducho nešli, a presťahoval som web. Vlastne weby.

Už dlhé roky som hostoval jednu doménu a na nej zopár nezávislých webov u Forpsi.com. Priestor dobrý, cena prijateľná. Len tie subdomény sa tam riešili takým nejakým scriptom divným. A keď sa mi pre staré php nepodarilo nainštalovať wordpress, tak som si povedal, že nastal ten čas.

Dve zákaznícke a jednu svoju doménu hostujem u inet.sk, tak som si povedal, že tam dám aj túto. Nechcem jej robiť reklamu, preto ju nezverejňujem. Skrátka som si objednal 9 GB hosting, pre istotu (je to ftp a maily spolu), hoci všetky weby spolu mali asi 4,7 GB a z pôvodného hostingu všetko stiahol do PC vrátane exportu databázy, ktoré som rozkrájal podľa webov, nech sa mi s tým lepšie robí.

Sťahovanie išlo v pohode, len upload ma dosť potrápil. Hocikedy sa zastavil, musel som skontrolovať, koľko toho už je na novom serveri a dať pokračovať upload. A občas sa mi to takto seklo pár razy za päť minút. Strávil som pri tom celý piatok a celú sobotu v kancelárii a kontroloval to, popri tom som mal inú, masochistickú, zábavku, ale o tom v inom príspevku.

V nedeľu to už bola malina. Vytvoriť MySQL databázy a naimportovať jednotlivé segmenty, nastaviť nové prihlasovacie údaje k databázam a otestovať. Na druhý pokus všetko šlapalo, stačilo len správne nastaviť znakovú sadu pri exporte a importe. O to viac ma potrápilo to ineťácke nastavovanie emailových schránok, pár emailov som si s podporou vymenil, asi som zvyknutý pracovať s inou logikou správy mailov.

Aby som nezabudol, wordpress samozrejme je už inštalovaný a konečne môžem inovovať firemný web. Nie len po stránke obsahovej, ale hlavne technologickej. Je totiž, rovnako ako tie na subdoménach, postavený na dnes už archaickom United Nuke. Áno, je to presne tak, kováčova kobyla chodí nepodkutá. Ale prvý krok som už urobil, server je presťahovaný na novom hostingu, môžem robiť zmeny stránok.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.