web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kde hľadať prácu

Autor: admin - apr• 28•2013

Mnoho firiem zlú výkonnosť alebo problémy s odbytom rieši prepúšťaním zamestnancov. Často sa chcú vyhnúť problémom s úradmi práce a hromadné prepúšťanie nahrádzajú postupnými výpoveďami a ukončeniami pracovného pomeru dohodou tak, aby každý deň prepustili pár ľudí a nebolo to také nápadné. Ako v takej situácii, keď je zrazu priveľa nezamestnaných v okrese a málo práce, hľadať prácu? Na internete!

Stretol som mnoho ľudí zo SuperFirmy, ktorí takto prišli o prácu v priebehu pár dní. A každý sa ma pýtal: „A kde teraz zoženiem prácu v tomto okrese?“ Byť na úrade práce a na podpore, keď oficiálny príjem mali len minimálnu mzdu a musia uživiť rodinu, nie je žiadne riešenie. Preto som každému radil: „Nehľadaj prácu v tomto okrese, tu je naraz veľa ľudí bez práce a málo firiem, skús sa poobzerať na internete.“

Bežný zamestnanec a robotník nemá šancu vedieť, aké všetky firmy sa v okrese nachádzajú a či náhodou nepotrebujú nových zamestnancov. Či už pri rozširovaní firmy alebo práve nejakého neschopného vyhodili. Je dobré mať kamarátov a opýtať sa, ale v situácii prudkého nárastu nezamestnanosti je o každé dobré miesto bitka.

Internet majú dnes už mnohé rodiny, najmä kvôli deťom, ale ak ho nemáte, skúste navštíviť okresnú knižnicu a za pár mincí si vybaviť ročné členstvo. A využívať prístup na internet. Môžete si tak pozrieť stránku Práca Burza a pozrieť si ponuky z celého Slovenska. Pre lepšiu orientáciu si nastavte filtrovanie podľa lokality. K dispozícii máte kraje alebo rovno len okresy.

Osobitne si môžete vyfiltrovať len brigády, ak by vás zaujímala prác na pár týždňov. Samozrejme, musíte preskočiť inzeráty všelijakých „vykukov“, ktorí ponúkajú prácu na doma a superzárobky, lebo všetci vieme, že to so serióznou prácou nemá veľa spoločného. Ale aj tak je v prehľade dosť zaujímavých pracovných príležitostí.

A keď už tam budete, pozrite si aj iné kategórie servera Burza. Možno zistíte, čo môžete lacno kúpiť alebo čo môžete predať, pretože to nepoužívate, ale niekto to zháňa. Veď aj to sú peniaze, nie?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.