web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Ukážte spoluhráčom svojho golfového ducha

Autor: admin - feb• 25•2017

Aj vy už plní radosti očakávate príchod jari? Golfové ihriská opäť otvoria svoje brány zarytým golfovým hráčom či začiatočníkom a nová golfová sezóna sa môže začať. Dlhé prechádzky v prírode, krásne okolie, čerstvý vzduch a veľa slnka. To všetko vám golf ponúka. Predtým, ako k nám jar skutočne zavíta, máte stále čas skontrolovať či prípadne doplniť svoju golfovú výbavu.

Potrebujete aj golfové príslušenstvo

Golf nie je len o golfových paliciach, častokrát je totiž dôležité aj iné príslušenstvo, medzi ktoré patrí tíčko – predmet, ktorý vyvýši golfovú loptičku a hráč ju z neho následne odpáli. Aj tíčko má nejaké špecifické požiadavky, nesmie napríklad ovplyvniť pohyb loptičky. Golfové palice si od svojho spoluhráča nesmiete požičať, avšak to neplatí na tíčko. Ďalšou pomôckou, bez ktorej sa hráč nezaobíde je lovítko, teda palica so špeciálne upraveným koncom, ktorá je určená k loveniu loptičiek hlavne z vodných prekážok. Do príručnej batožiny na golfové príslušenstvo by ste mali zaradiť aj vypichovátko slúžiace na odstránenie stôp po dopade loptičky na green čislnečné okuliare. Ak totiž budete odpaľovať proti slnku, bez okuliarov to nebude nič príjemné.

golfista

Správne sa oblečte

Mnoho začiatočníkov si myslí, že golfová obuv nie je dôležitá. Neuvedomujú si už však, že sa pri hre nachodia denne aj niekoľko kilometrov. Výsledok takýchto dlhých prechádzok sú pri tých nesprávnych topánkach pľuzgiere a iné nepríjemné záležitosti. Nehovoriac o tom, že pokiaľ je terén klzký a podrážka topánok nie je špeciálne upravená, hráč si môže poľahky vyvrtnúť členok. Golfové topánky totiž na podrážke obsahujú takzvané spiky, ktoré bránia pošmyknutiu a poskytnú vám omnoho väčšiu stabilitu ako obyčajné tenisky.

Zaobstarať si to správne oblečenie by mal povinne každý hráč. Hlavne kvôli heslu, ktoré hovorí, že v golfe neexistuje zlé počasie, iba zle oblečený hráč. Golfové športové oblečenie naskytá skvelé riešenie. Nepremokavá bunda, ktorá bude zároveň dostatočne pohodlná, aby vám neprekážala pri vašich herných výkonoch a sveter, ktorý vás udrží v teple.

putter

Veľkou výhodou golfového oblečenia je jeho športovo elegantný štýl. Pokiaľ ste jeho milovníci, môžete honosiť nielen k hre, ale aj na iné príležitosti.

Vyrazte teda za golfom vo vhodnom oblečení a s tou správnou výbavou a urobte si tak z hry nezabudnuteľný zážitok. Ukážte svojim kolegom, obchodným partnerom či priateľom svojho golfového ducha a porazte ich vďaka svojej príprave a špeciálnej výbave, ktorej ste venovali dostatok pozornosti.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.