web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Turnaj štyroch chát

Autor: admin - apr• 13•2017

Jar je nezadržateľne tu. A to znamená dve veci. Že môžeme zhodiť teplé oblečenie a že sa dá chodiť von trochu si zašportovať. Lenže medzi Vianocami a Veľkou nocou sme veľa tomu pohybu nedali a navyše sme sa napchávali takými dobrotami, že nám svaly zmľandraveli a keď dáme dole svetre a kabáty, je to na nás vidieť. Povedali sme si s kamošmi, že s tým čosi spravíme.

Aké možnosti športovania má človek v meste? Vybaviť si vstup do športovej haly stojí nejaké peniaze, za ktoré mimo vyhradený čas nič nedostaneme. Behať večer po parku alebo po uliciach sa nie každému chce, navyše otrasy tela na betónových chodníkoch nikomu neprospievajú. V partii nemajú všetci bicykle, že by sme spolu jazdili za mesto a tiež sme sa zhodli, že naše športové aktivity by sme radi realizovali spolu s našimi rodinami. Ženy nebudú frflať, že zase utekáme z domu a nevenujeme sa deťom. Tak ako to vymyslieť?

Zhodli sme sa na tom najjednoduchšom riešení. Začneme hrať futbal. Každý z nás kúpi jednu loptu, budem ich pri hre striedať, keď si zahrajú popoludní len niektorí z nás, nevznikne nijaký problém. Na sídlisku máme vonkajšie ihrisko, len chýbajú futbalové bránky.

Na internete som našiel dodávateľa prenosných futbalových bránok britského výrobcu QUICKPLAY. Keď sa štyria zložíme a kúpime dve bránky, nevyjde nás to draho ani jedného. Bránky sa rýchlo rozložia, keď sa nepoužívajú, nezaberajú veľa miesta. Ideálne pre nás. Budú uložené v panelákovej pivnici, navečer ich vyložíme na ihrisko, trochu si zakopeme a potom ich upraceme. Vďaka bránkam nemusíme naháňať loptu po sídlisku, keď si v zápale boja kopneme do nej trochu silnejšie. A v bezpečí budú aj zaparkované autá na neďalekom parkovisku.

futbalová bránka

Okrem veľkých bránok pre súťaže sú v ponuke aj rozkladacie bránky menších rozmerov, ideálne pre partie kamarátov alebo detské družstvá. Jedna futbalová bránka tak poslúži na rôzne športy. A keďže je skladná a ľahko prenosná, už sme si aj dohodli pravidlá víkendového použitia. Každú sobotu sa stretneme na chate niekoho z nás spolu s manželkami a deťmi. Manželky sa porozprávajú, my si zahráme fucík, deti si tiež zahrajú a my im medzitým niečo ugrilujeme pod zub. Naše telá zlepšia svoju formu, ženy budú spokojené a deti vybláznené.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.