web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Študovať ďalej

Autor: admin - nov• 21•2013

Je bohužiaľ pravdou, že formálne štúdium nepripraví človeka na jeho pracovné úlohy. Školy sa skôr zameriavajú na štúdium histórie a vývoja svojho predmetu, ako prípravou študentov na reálne problémy podnikovej praxe a ich efektívne riešenie. A toto si človek uvedomí, až keď v práci trochu postúpi a nie je už len obyčajným referentom. Kde získať potrebné znalosti a kvalifikáciu?

Pred rovnakým problém som pred rokmi stál aj ja. Ako sa dopracovať k vedomostiam, potrebným pre prácu a pritom stále pracovať? Nastúpiť na ďalšiu vysokú školy by nemalo zmysel, už len pre skostnatelé princípy a postupy, ktoré tam vládnu. Je síce dobré mať na vizitke pred menom nejaké tie písmenká, ale ešte lepšie je zvládať svoj biznis dobre.

A tak som sa dostal k štúdiu MBA (Master of Business Administration). K štúdiu, kde si môžete vybrať, čo potrebujete študovať, teda zaplníte medzery vo svojich vedomostiach. Pri tomto štúdiu študujete s ľudmi, ktorí sú na tom približne rovnako, čo sa týka postavenia v práci, túžbe niečo sa naučiť a súčasne riešia problémy z praxe, nie nejaké teoretické pseudoproblémy súčasných vysokých škôl.

Ďalšou veľkou výhodou je flexibilita štúdia. Žiadne termíny podľa nálady prednášajúceho. Všetci ľudia sú tam z podnikovej praxe. Všetci chápu, že máte svoju rodinu aj povinnosti v práci. Iste, plánované okruhy problémov treba prebrať a zvládnuť, ale je to iná škola. A odmenou za ňu nie je len MBA titul, ale aj skutočné vedomosti a praktické skúsenosti, okamžite využiteľné vo svojej praxi.

Každý manažér dobre vie, kde ho päta tlačí, kde má medzery a treba ich zaplniť. Preto som veľmi rád študoval predmet personálny manažment a spolu s kolegami som absolvoval aj týždňovú stáž v podnikoch v okolí Mníchova. A teraz sa chystám pokračovať ďalším významným predmetom, ktorým je strategický manažment. Teším sa nie len na nové vedomosti a znalosti, ale aj na nových kolegov v štúdiu, s ktorými si vždy máme čo povedať a vymeniť skúsenosti v našich firiem. Štúdium MBA je totiž o skutočnej praxi, to nie je vysoká škola s internátom, odtrhnutá od života.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.