web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Študentská izba

Autor: admin - máj• 29•2017

Aj vaše dieťa už dorástlo do školského veku a stáva sa z neho študent? Pokiaľ je to tak, mali by ste sa zamyslieť nad tým, ako zariadite jeho izbu. Ako zladíte farby, doplnky a nábytok tak, aby ste svojmu malému študentovi vytvorili zaujímavú a originálnu svätyňu.

Ako rozdeliť priestor?

Priestor v izbe by mal byť rozdelený, a to konkrétne na dve zóny. Oddychovú a pracovnú. Vďaka zónam sa vášmu dieťaťu bude lepšie a ľahšie učiť a sústrediť.

Oddychová zóna

Tvoria ju posteľ a hračky, ktorými si dieťa spríjemňuje deň. Kvalitná detská posteľ je zaručeným receptom na dlhý a ničím nerušený spánok. Môžete staviť na postele z masívu, MDF dosky či z lamina. Na výber máte aj z klasických „dospelých“ postelí s rozmermi 90×200 cm, ktoré obsahujú napríklad úložný priestor navyše či prístelku pre kamaráta.

Do oddychovej zóny postavte aj kusy „neutrálneho nábytku“ ako skrine či komody. Aj v tomto prípade vás zasiahne široký výber. Komoda v kombinácií s toaletným stolíkom je skvelým riešením pre dievčatá, ktoré sa rady skrášľujú.

Oddychovú zónu môžete vymaľovať pastelovými farbami. Žltá farba je plná optimizmu, béžová izbu presvetlí a poľahky k nej doladíte dekorácie aj zvyšné kusy nábytku.

Pracovný kútik

Časť izby by študentovi mala slúžiť len na školské, prípadne pracovné povinnosti. Stenu v pracovnom kútiku môžete vymaľovať modrou farbou, ktorá má upokojujúce účinky na myseľ, podporuje sústredenie a učenie. Druhou možnosťou je oranžová farba, ktorá burcuje kreativitu, tvorivosť a originálnosť dieťaťa. Obe sa teda dajú považovať za farby pracovné a je len na vás, ktorá vám pripadá vhodnejšia.

V pracovnej zóne musí byť jednoznačne písací stolík. Pozor si dajte na výšku stolíka. Dieťa potrebuje taký stolík, ktorý pasuje k jeho výške a nepoškodí jeho zdravý vývin. Riešením je takzvaný rastúci písací stôl, kde si výšku sami prispôsobíte tak, ako vám vyhovuje. Ako bonus si môžete meniť aj sklon pracovnej plochy.

písací stolík

Ďalším kúskom, ktorý je možno ešte dôležitejší, je pracovná stolička. Vaše dieťa na nej presedí denne aj niekoľko hodín, a ak nechcete, aby si zničili chrbticu, určite by ste na nej nemali šetriť.

Aj nedostatok priestoru môžete poľahky vyriešiť

Ani v prípade, že máte viac detí, ale len jednu izbu, si vôbec nemusíte zúfať. Zakúpte si dve multifunkčné postele a postavte ich vedľa či oproti sebe. Posteľ je vyvýšená, v hornej časti sa teda nachádza lôžko, zatiaľ čo v dolnej nájdete pracovný kútik – úložný priestor v podobe rôznych políc a písací stôl. Pohodlné riešenie vám ušetrí viac ako dosť miesta.

Tip na záver

Predtým, ako sa pustíte do zariaďovania izby vašej ratolesti, vytvorte si predstavu, ako by mala vyzerať. Pozrite sa, čo vám ponúknu zahraniční výrobcovia – francúzski, dánski, nemeckí a až tak si vyberte nábytok moderného dizajnu a patričnej kvality.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.