web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Stavať svojpomocne či na kľúč

Autor: admin - máj• 04•2014

Jedného dňa človek dospeje do štádia, kedy si povie, že bývať v paneláku ho nebaví. Že by chcel mať viac priestoru, vlastnú záhradu pri dome a psa, ktorého nemusí každý deň venčiť po meste. A hlavne nemať protivných a hlučných susedov v byte nad sebou. Keď je toto rozhodnutie navyše podporené dostatočnými finančnými prostriedkami a vlastným pozemkom, ostáva vyriešiť jediný problém. Stavať svojpomocne alebo si nechať postaviť dom na kľúč?

Svojpomocnú stavbu rodinného domu som ako pomocník zažil u svojich príbuzných. Roky sa vlečúca stavba, nemožnosť kúpiť si čokoľvek do bytu, pretože všetok čas i peniaze išli do stavby, tak to ďakujem, neprosím. Montované domy bude zrejme moja voľba. Dom na kľúč vyrieši nie len čas stavby, ktorý sa skráti na pár mesiacov, ale aj to, po presťahovaní sa do svojho budem môcť predať svoj byt.

Veľmi sa mi páči štýl domu „bungalov“. Jednak nepotrebujem veľa izieb v dome, takže mi stačí prízemný dom, jednak sa nebudem musieť po pár rokoch zaoberať problémom, čo so všetkými potrebnými vecami, uloženými na povale, ktoré v skutočnosti nepotrebujem. Takže si vyhradím čas na projekty domov na internete a vyberiem si ten svoj drevodom podľa jeho veľkosti a vnútornej dispozície. Už viem, že montované domy majú dobre vyriešenú izoláciu únikov tepla, takže môžem očakávať nízke náklady na vykurovanie, keby sa opäť raz vrátili tuhé zimy.

Teraz sa nemienim učiť robiť s betónom, naťahovať sa s plnými fúrikmi po stavenisku a stále zháňať niekoho, kto rozumie tomu, čo na stavbe potrebujem a zisťovať, či som si vybral dobrého majstra. Takže nakoniec asi zvolím stavbu na kľúč. Akurát budem dozerať, či sa všetko vyvíja podľa mojich predstáv. Drevodom je pre túto voľbu ideálny, na stavbu privezú prakticky hotové steny, dom postavia, urobia strechu a mne ostane už len vybrať vhodný nábytok, ak ten starý nechám v starom byte.

Takže stavať dom nie je až taký problém, keď si vyberiete drevodom a stavbu na kľúč.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.