web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Nové bývanie

Autor: admin - máj• 20•2013

Nové bývanie Minulý týždeň som s kamošom bol na výlete v Košiciach. Riešili sme nejaké úpravy jeho auta. A tak sme to spojili s návštevou centra mesta. Od čias, kedy tam pracoval, už prešlo zopár rokov, rovnako ako od čias mojich pravidelných služobných ciest tým smerom. Obaja sme boli zvedaví, čo je tam okrem Auparku nového.

Mali sme možnosť z auta aj na pešo vidieť hodný kus mesta a celkom sa nám tam páčilo. Jediný problém, doprava do Bratislavy, sa dá hravo vyriešiť diaľnicou cez Maďarsko, takže sme sa zaujímali aj o možnosť získania nejakého bývania. Na začiatok by išlo zrejme len o prenájom, ale keby sa darilo, do úvahy iste prichádza aj kúpa bytu. Takže po návrate domov som sa popozeral, aká je situácia na trhu reality Košice, aby som bol v obraze.

Košice sú historické mesto, kde sú doteraz badateľné vplyvy maďarské a nemecké, hoci je to metropola východu Slovenska. Keďže uvažovaný biznis by mal mať napojenie aj na Maďarsko, rovno som si pozrel aj možnosti umiestnenia firmy a bývania aj v lacnejšej lokalite, s dobrou dostupnosťou Maďarska. Ako jeden z kandidátov mi vyšlo malé mesto v Novohrade, aké teda ponúka reality Lučenec?

Podľa predpokladu sú ceny nehnuteľností nižšie, ako v Košiciach a komu nevadí menší počet obyvateľov priamo v meste, ale súčasne chce mať bližšie do prírody, tak mu môže Lučenec vyhovovať. Aj keď je samozrejme aj počet ponúkaných nehnuteľností nižší, vzhľadom na veľkosti oboch miest.

Keď už som bol pri tom hľadaní nového bývania, pozrel som si kompletnú ponuku, ktorú má táto realitná kancelária pre svojich klientov k dispozícii. Páči sa mi možnosť triedenia podľa druhu nehnuteľností aj druhu získania, nie každý chce hneď doma lebo byt kupovať, občas postačí aj dlhodobý prenájom. Výborné je zúženie výberu na úroveň okresu alebo až mesta či obce a ponuka zahŕňa nie len obytné objekty, ale aj priemyselné a poľnohospodárske.

Takže si k bytu rovno pohľadáme aj nejaký menší priemyselný objekt a plány na spoločný biznis s kamarátom môžu dostať oveľa reálnejšie črty.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.