web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

S robotickou kosačkou k pohodlnému koseniu

Autor: admin - aug• 23•2018

Už vás nebaví tráviť každý týždeň celé hodiny kosením trávnika, ale zároveň chcete, aby vaša záhrada bola tip-top? Zabudnite na kosenie a venujte sa radšej svojim obľúbeným činnostiam a záľubám, na ktoré vám popri povinnostiam a práci neostáva čas. Robotická kosačka totiž všetku prácu zvládne za vás.

Ako si vybrať správnu kosačku?

Záhrada, jej povrch a rozloha

V prvom rade sa zamerajte na rozlohu pozemku. Pokiaľ vaša záhrada nepresahuje 500 metrov štvorcových, pokojne sa poobzerajte aj po lacnejších modeloch so základnými funkciami.

Dôležitý je aj povrch vašej záhrady. Ak je záhrada kopcovitá a nájdete na nej aj strmšie svahy, uistite sa, či kosačka, na ktorú máte zálusk, zvládne aj kosenie do kopca. Mnohé kosačky dnes zvládnu bez problémov 25% sklon, tie lepšie poľahky pokosia aj svah so sklonom 45%.

Batéria a jej výdrž

Na ľahkú váhu by ste nemali brať ani výdrž batérie. Pred kúpou robotickej kosačky si zistite, ako dlho sa batéria nabíja, a ako dlho vydrží plne nabitá. Nechcete predsa, aby vám kosačka kosila záhradu dva dni.

Typ kosenia

Kosačky zvyknú kosiť buď v pravidelnom vzorci, alebo zdanlivo náhodne v rôznych smeroch. Podľa všetkého je lepším typom kosenia nepravidelný vzorec, ktorý vám zaručí hladší povrch po celej ploche záhrady.

Bezpečnosť pri kosení

Robotické kosačky sú vybavené nožmi, vďaka ktorým môžete nastavovať aj výšku kosenia. Z hľadiska bezpečnosti sú ideálne nože voľne otočné, ktoré sa podobajú žiletkám. Tie trávnik pokosia aj z vizuálneho hľadiska najlepšie.

Zaobstarajte si ku kosačke ďalších pomocníkov. S robotickým umývačom okien sa vaše okná budú lesknúť čistotou a vďaka robotickému vysávaču si už viac nebudete robiť starosti s nekonečným vysávaním vašej domácnosti. Pokiaľ máte doma tmavé podlahy, na ktorých je vidieť aj tú najmenšiu smietku, poteší vás hneď dvojnásobne.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.