web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Pre podnikateľov: Ako vybrať podlahu do komerčných priestorov?

Autor: admin - máj• 27•2019

Pri výbere komerčnej podlahy si najprv spíšte svoje požiadavky. Hľadáte podlahu vhodnú do miestnosti s vysokou premávkou? Zvážte prostredie, premávku, faktor životnosti a v neposlednom rade jednoduchosť inštalácie.

Náklady a inštalácia

Počiatočné náklady spojené s nákupom a inštaláciou materiálu budete mať pri každej podlahovej krytine. Z hľadiska údržby sa náklady môžu líšiť. Drahšia podlaha bude vyžadovať menej opráv, údržby a bude mať dlhšiu životnosť.

Údržba

Je dôležité myslieť aj na náklady spojené s údržbou. Materiály, ako sú napr. merané koberce musia byť v komerčných priestoroch vysávané pravidelne. Sú však náchylné na škvrny, ich opotrebovanie je trvalé a je celkom možné, že o rok budete potrebovať nový kúsok. Ak sa rozhodnete pre vinyl, počítajte s intenzívnym čistením a leštením, vďaka ktorému si zachová vzhľad po čo najdlhšiu dobu.

Vo vlhkom prostredí siahnite po vodeodolnej krytine, aby ste zabránili poškodeniam podlahy, podkladu alebo prípadnému vzniku plesní.

Životnosť a výmena

Aj pri pravidelnej údržbe sa mnohé komerčné podlahy opotrebujú. A preto ich musíte každých niekoľko rokov vymeniť. Pri kúpe materiálu myslite aj na to, ako náročná bude jej náhrada a vyberte si materiál, ktorý sa vyznačuje dlhšou životnosťou, je pomerne lacný a nenáročný na montáž a následné odmontovanie. Príkladom môže byť napríklad PVC podlaha.

Bezpečnosť

Podlahy z lešteného mramoru sú síce atraktívne a elegantné, ľahko sa na nich ale pošmyknete. V komerčnom prostredí voľte podlahy nekĺzavé a pružné.

Komfort

Aj podlahová krytina dopĺňa atmosféru v miestnosti. Koberec je napríklad skvelou voľbou v priestoroch, v ktorých chcete, aby sa ľudia cítili pohodlne, napríklad v čakárňach a terapeutických miestnostiach. Drevené podlahy zas dokážu navodiť pocit luxusu. Korkové pôsobia hrejivým dojmom a vzbudzujú dôveru.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.