web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Poriadna peňaženka

Autor: admin - mar• 03•2015

Chlapec nosí peniaze po vreckách, chlap v peňaženke. S mincami po nohaviciach problém nemám, no moja peňaženka ma pomaly opúšťa a tak prišiel čas zaobstarať si novú. Obišiel som pár miestnych obchodov aby som zistil, že to také jednoduché nebude. Našťastie sa pánske peňaženky dajú kúpiť aj cez internet.

Mám rád kožené pánske peňaženky a zopár som ich už zodral. Moju predstavu spĺňajú peňaženky so zapínacím pásikom na patent, nemám totiž rád, keď sa mi sami od seba roztvárajú. Nie, že by som ich mal prepchaté, len mám rád, keď je všetko na poriadku. Som možno trochu konzervatívny a aj preto dávam prednosť peňaženkám čiernej farby, ktoré sa hodia ku všetkým oblekom či každej farbe nohavíc.

Ako väčšina ľudí, aj ja mám v peňaženke nie len mince a bankovky, ale aj rôzne karty. Kreditky nemusím, neviem prečo, ale nemám ich rád. Zato mám pár debetných kariet a samozrejme aj vernostné karty. Pre ne musí byť v peňaženke dosť miesta. Niekto chce mať v peňaženke ešte aj občiansky a vodičský preukaz, ale ja k nim nepatrím. Ako hovorí staré porekadlo, nedávam „všetky vajcia do jedného košíka“ a na doklady mám iné puzdro.

Keď som prešiel všetky obchody v meste a napriek tomu som nenašiel žiadne dobré kožené peňaženky pre chlapov, len také divné niečo, rozhodol som sa, tak ako som si zvykol aj pri iných nákupoch, poobzerať na internete a nakúpiť on-line. Tak ako v obchode som si vyberal najprv podľa farby. Všetky pánske peňaženky boli kožené, takže som vyfiltroval kvalitu a potom som si mohol vybrať podľa vzhľadu a vnútorného usporiadania. Rád mám oddelené malé bankovky od veľkých a keď sa dá, tak mať osobitne aj zahraničné bankovky, ktoré občas mávam v peňaženke. Euro síce už platí v mnohých krajinách, ale stále sú štáty, aj susedné, ktoré majú vlastnú menu a pri cestách po nich je dobré mať ich peniaze pri sebe a oddelené od „našich“ eur.

Na peňaženkách si všímam okrem materiálu aj kvalitu prešívania a tiež spracovanie kapsičky na mince a jej zatváranie. Zaujíma ma tiež vnútro kapsičky, to hovorí, ako dlho vydrží chrániť drobné mince pred vytrácaním z peňaženky. Niektoré pánske peňaženky majú v priestore pre bankovky všitú tretiu prepážku, uzatváranú zipsom. Je vhodná na uloženie málo používaných (zahraničných) bankoviek alebo nejakých papierových dokladov alebo poznámok. Pri osobnom nákupe by ste si mali vyskúšať, či sa vám do nej zmestia bankovky, ktoré v nej chcete mať. Niektoré sú totiž väčšie, ako eurobankovky.

Nemenej dôležité sú kapsy na karty. Ak nosíte pri sebe len pár kariet, je zbytočné kupovať peňaženku s priestorom na dvadsať kariet, zbytočne vám budú zamerať miesto. Ak ale mávate pri sebe väčšie množstvo platobných a vernostných kariet, priestor pre päť kariet vám bude málo.

No a v neposlednom rade pánske peňaženky musia vyzerať a musia sa vám páčiť. Priateľkám možno viac imponuje ich obsah, pre mňa je dôležité, aby mi sedela. Našťastie výber je dostatočný a tak si onedlho už budem užívať svoju novú koženú peňaženku.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.