web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Pôjdeme lyžovať do Talianska

Autor: admin - okt• 25•2013

Skôr oznam ako otázku som si vypočul od kamaráta. V lete som mu odporučil výlet po Českej republike na miesta, ktoré poznám a keďže sa nám termíny dovolenky križovali, stretli sme sa cez víkend v malebnom penzióne na Morave. Im dovolenka končila, nám začínala. A na výmenu ma teraz pozýva na zimnú dovolenku po jeho miestach.

Musím sa priznať, že som na lyžiach nestál dlhé roky. Ako vysokoškolák som síce zjazdil pár svahov, ale chýbajú mi skúsenosti posledných rokov. A po skúsenostiach s turistickými centrami na Slovensku v lete som nemal najmenšiu chuť skúšať ich kvalitu a pohostinnosť v zime.

Kamoš ma však ubezpečil, že žiadnych zlých skúseností z lyžovania Livigno sa bát nemusím. Perfektne vybavené lyžiarske stredisko na severe Talianska v blízkosti švajčiarskych hraníc disponuje 115 kilometrami zjazdových tratí a okrem toho, čo bude asi mne vyhovovať najlepšie, aj 40 kilometrami veľmi dobre upravených tratí bežeckých.

Musím myslieť aj na to, že stáť celý deň na lyžiach ma môže trochu unaviť. Tak si oddýchnem s fotoaparátom v ruke. Mesto Livigno je totiž dlhé až 12 kilometrov, takže sa môžem tešiť na množstvo námetov počas prechádzky. Nepochybne nájdem aj dosť kaviarní na oddýchnutie si.

Malebné mestečko obklopené národnými parkmi Stelvio a Engadina patrí do bezcolnej zóny. Takže si myslím, že nejaký čas strávime medzi lyžovaním aj nakupovaním našich žien. Nákupy za výhodné ceny si celkom iste nenechajú ujsť. A keby sa im málilo, tak do Švajčiarska je to len na skok, hneď vedľa je zimné stredisko St. Moritz.

Kamoš lyžuje dobre, takže v jeho doprovode si rád pozriem niektoré svahy v okolí Livigno a verím, že na výmenu zase on strávi nejaký deň na bežkách so mnou. Naše partnerky viac času asi strávia v samotnom meste. Myslím, že sa oplatí navštíviť Livigno Taliansko. Čo som mal možnosť vidieť na www stránke, tak sa mi takáto zimná dovolenka bude páčiť.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.