web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Vtip Petra Sagana pobúril svet

Autor: admin - apr• 01•2013

Vtip Petra Sagana pobúril svet Moralisti si tentoraz vybrali za svoj cieľ slovenského cyklistu Petra Sagana, známeho svojimi „opičkami“ pri víťaznom prejazde cieľom v závere etapy cyklistických pretekov. Skôr by sa patrilo povedať, že si ho zobrali na mušku anglické studené „psie čumáky“. Asi preto, že keby nepísali o Saganovi, o nich by sa nepísalo vôbec.

Celý svet obletela snímka, na ktorej 23-ročný Slovák s úškrnom na tvári smerom do objektívov kamier a fotoaparátov ľavou rukou chytil zadok blondíny, jednej z dvoch hostesiek práve gratulujúcej tradičným bozkom víťaznému Švajčiarovi Fabianovi Cancellarovi.

„Škoda, že Sagan nie je taká trieda ako na bicykli aj mimo neho,“ napísal na Twitteri k počínaniu slovenskej hviezdy britský cyklista Michael Hutchinson. „Bol som prekvapený, že približne päťdesiat percent odpovedí, ktoré som dostal, bolo v prospech Sagana,“ dodal Hutchinson, ku ktorému sa s odsúdením jazdca tímu Cannondale pridala aj redaktorka stránky cyclingnews.com Jane Aubreyová: „Každý, kto ospravedlňuje Saganovo správanie vzhľadom na jeho vek, by sa mal znovu zamyslieť. Na pracovisku sa to volá obťažovanie.“

Peter Sagan sa neskôr prostredníctvom Twitteru ospravedlnil a vysvetlil, že nechcel nikoho uraziť a z jeho to bol len žart: „Nebolo mojím zámerom prejaviť neúctu a nešlo o nerešpektovanie žien na pódiu. Bol to len vtip a je mi ľúto, ak sa to niekoho dotklo.“

Vtip Petra Sagana pobúril svet

Vtip Petra Sagana pobúril svet

Nepochybujem o tom, že meno Peter Sagan poznáte. No počuli ste už meno Michael Hutchinson? Počuli ste, kedy naposledy vyhral aspoň etapu? Nie? Ani sa vám nečudujem. Úspešný bol akurát tak na hrách Commonwealthu a nejakých národných šampionátoch. V podstate by mohol Petrovi podržať bicykel. Tak prečo ten cirkus z jeho strany? No preto, že je to súčasne redaktor nejakého týždenníka o cyklistike a asi potreboval zdvihnúť náklad. Zatiaľ sa mu len podarilo zdvihnúť mandle zopár fanúšikom cyklistiky. Je to aj absolvent práv, presnejšie medzinárodných ľudských práv. Zrejme nie je až taký dobrý právnik, keď sa pokúša živiť bicyklovaním. Alebo že by to už kvačkal na klinec a začal sa pripravovať na novú kariéru?

Jane Aubreyová zrejme bude tiež nejaká feministka, o ktorú sa nikto ani neobtrie, inak by sa venovala svojmu chlapovi prípadne rodine a nemusela by svoje meno zviditeľňovať za pomoci Petra Sagana. Ako športová novinárka pracuje od roku 1997 a venuje sa olympijským hrám a Hrám Commonwealthu, rugby lige, Motorsportu, kriketu, surfovaniu, triatlonu, rugby odboru, a golfu pre tlač, rozhlas, televízia a on-line médiá. Avšak jej trvalá vášeň je jazda na bicykli. Nepripadá vám to ako popis mužatky?

Michael Hutchinson Na konci každého preteku je víťaz postavený na pódium, kde mu kvety odovzdajú dve krásne mladé ženy a pobozkajú šampióna z oboch strán. Nepríde vám to tiež sexistické? Alfasamec, víťaz, je postavený do role oblizovaného nanuka. Čo keby to bol homosexuál? Sťažoval by sa médiám, že je to pre neho hnusné a poburujúce? Prečo sa pán Michael Hutchinson neohradí proti takémuto prejavu sexizmu? Pozrite sa na jeho vizáš a pochopíte, že by to boli jediné dve ženy, čo by ho pobozkali…

Ženy na pódiu sú za to platené. Teda berú peniaze za to, že sa oblečú do sexy šiat a pobozkajú symbol mužnosti a sily na pódiu pred kamerami a médiami. Berú prachy za prejavy sexizmu. No povedzte, mali by právo sa ohradiť voči iným prejavom sexizmu na pódiu? Za svoju prácu?

Ak tu má niekto byť kritizovaný, tak je to organizátor preteku, ktorý vymyslel to, že k víťazovi sa postavia dva sexsymboly. Keďže však každý pretek je okrem iného aj ťažký biznis, organizátor by to nerobil, keby to ľudia nechceli. Ľudia pri televízoroch. Takže vlastne všetko je tak, ako má byť. To len jedna stará dievka a neschopný redaktor s právnickým titulom na stene vedľa diplomu z regionálnych pretekov sa chcú vyhriať na slnku vedľa úspešných.

Zdroj: Reuters

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.