web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Po lete jar

Autor: admin - apr• 19•2017

Keď sa povie bláznivé aprílové počasie, tak vonku sa práve teraz toto deje. Kým začiatkom mesiaca sme pár dní chodili v krátkych rukávoch, teraz by do tej zimy ani svokru nevyhnal. Motoristi, ktorí prezuli svoje autá na letné gumy teraz zase prezúvajú späť na zimné alebo radšej nechávajú autá na parkovisku. A motocyklisti, ktorí sa už videli každý víkend na výletoch, teraz zase sedia v obývačke svojho bytu a čakajú na ďalšie zlepšenie počasia. A čo ja?

Ja sedím vo vykúrenej kancelárii. Aj to len preto, že som potreboval cestou na obed nakúpiť a mal som jedno stretnutie. Inak by som bol tiež doma. Lebo je mi jedno, či som doma alebo v kancelárii, všade nám počítač a internet a v podstate všetku svoju prácu mám v cloude. Tedy jeden rozdiel tu je. V kancli mám on-line rádio, doma mám telku. A občas pozriem snooker, vytrvalostné preteky automobilov alebo cyklistické preteky. Krátka pauza pri káve medzi prácou.

Nehovorím, že sa mi nepáčilo, keď prišlo také teplo začiatkom apríla. Aj som si ho užil v prírode. Ale bolo mi jasné, že to nemá dlhého trvania. Na aute som nechal zimné kolesá, mrzelo ma, že rozkvitli stromy v záhrade, lebo to znamenalo, že môžu neskôr pomrznúť. Zimné topánky som neodložil ďaleko a aj zimný kabát ostal stále na vešiaku v chodbe. A dnes sa mi hodilo oboje.

V takéto dni mám zvýšenú spotrebu čaju. A večer dobre padne aj pohárik niečoho ostrejšieho. Či už ako prevencia prechladnutia alebo rovno jeho liečenie. Ale ak si mám dať, tak poctivý prírodný produkt zo sliviek alebo hrušiek, žiadne syntetické prichucované patoky alebo destilát z kukurice, pretože na Slovensku sa už ani zemiaky nepestujú.

Motorka aj bicykel môžu ostať zatiaľ tam, kde sú. Ich čas ešte len príde, to isté platí pre letné gumy na auto. Keď sa počasie vyblázni a oteplí sa natrvalo, potom príde ten pravý čas na výlety. Zatiaľ je to na tú šálku a pohárik, deku alebo čiapku na uši a zimný kabát, keď idem von. Ale to je v apríli v našich končinách normálne.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.