web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Bolesť ma dokáže úplne paralyzovať

Autor: admin - jún• 16•2017

Každý ste už v živote iste zažil situáciu, kedy bola bolesť doslova neznesiteľná. S bolesťou si často spájame rôzne úrazy či bolesti zubov. Obidva prípady majú riešenie a bolesť končí. Ale vyskytnú sa situácie, kedy nevieme, ako trápenie ukončiť a kedy mu bude koniec a príde vyslobodenie. Práve teraz ma jedna taká bolesť úplne vyradila z prevádzky.

Tí, čo ma poznajú, vedia, že nie som nijaká padavka, ktorá sa zloží pri prvom náznaku soplíkov alebo narazeného prsta. Jednak si myslím, že som dosť fyzicky zdatný na to, aby ma oslabilo jedno malé ofúknutie, mám dobrú kondíciu aj imunitu a netrpím permanentným stresom, takže ma niečo len tak nerozhádže. Napriek tomu dnes od rána som ako paralyzovaný, nedokážem takmer nič robiť. Ajtento článok píšem s vypätím všetkých síl a s opravou mnoťstva preklepov v každej vete.

Ráno som s azobudil s palčivou boelsťou hlavy. Nechcelo s ami ani vstať. No vstal som, aby som začal svoj každodenný rituál najprv hygieny a potom raňajok. Za oknom zamračené, nezvyk po predchádzajúcich horúcich a slnečných dňoch. Ako keby chcelo pršať, len nie a nie začať.

Po raňajkách s bylinkovým čajom a neskôr aj mojou obľúbenou kávou sa nič nezmenilo. Ani s počasím vonku ani s mojou hlavou. Mal som v pláne napísať dnes zopár článkov na svoje weby, ale nevedel som sa sústrediť. Bolesť hlavy, ktorá trvá a neprestáva, ma dokázala úplne ochromiť. Na chvíľu som si vyšiel na balkón, na čerstvý vzduch, a zjedol zopár mesačných jahôd z truhlíkov. Keď sa cítim unavený, čerstvý vzduch mi vždy pomôže. Doma teda aspoň vyjdem na balkón.

No dnes to nezabralo. Nakoniec som si ľahol na gauč, zatvoril oči, pokúsil som sa zdriemnuť. Asi som aj zaspal, lebo bolo oveľa viac hodín, keď som sa prebral na zvýšené otáčky chladenia notebooku, ktorý som nechal zapnutý. Ale bolesť ma neopustila. Ticho a kľud nezabralo.

Donútil som sa vstať a napísať jeden krátky článok. Išlo to ako v lese na saniach. Myšlienky naň prebíjala v hlave silná bolesť. Samozrejme, že som nezabudol pravidelne piť čistú vodu, v tom to nie je. Ale tabletky proti bolesti odmietam, kým to naozaj nie je nevyhnutné. Viem, čo spôsobujú a radšej pretrpím bolesť, ako si privodiť ďalšie problémy.

Nakoniec som vyšiel z domu, mal som objednaný obed. Dnes ľahký zeleninový s mäsom a syrom. Chutil výborne, ale tá bolesť tam v pozadí stále bola a je. Potom som zašiel do stavebnín, mal som v pláne objednať škridlu na malú striešku. Vedúci ma „usmernil“ a „vysvetlil“ mi, že mnou vybraná škridla bude trvať dlho, kým príde a nedoplatím sa za dopravu a navrhol mi iný typ, ktorý má na sklade. Takže musím znova prepočítať a prekresliť celú konštrukciu. Keď to teraz píšem, zdá sa, že to bola chvíľa, kedy som bolesť necítil. Že by nie len zvýšená fyzická aktivita, ale aj tá duševná spôsobovala lepšie prekrvenie mozgu a ústup bolesti?

Niečo na tom bude. Keď som sa s veľkým premáhaním pustil do písania tohto článku a neustáleho opravovania červene podčiarknutých preklepov, zapol som si interiérovú fontánku a pridal do vody čistý eukalyptový olej. Písanie mi ide o niečo ľahšie, bolesť hlavy je takmer neznateľná. Alebo je to tým, že keď mi nie je dobre, popoludní sa mi vždy stav zlepší?

V každom prípade som dnes nič neurobil ani nič nezarobil. Tá bolesť hlavy dopoludnia ma úplne paralyzovala.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.