web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Obývačke dominuje sedačka

Autor: admin - dec• 09•2015

finsbury Nepatrím k ľuďom, ktorí doma vysedávajú celý deň. Ale chcem, aby to u mňa doma bolo pohodlné, aby som sa doma dobre cítil a aby som sa tam rád vracal. A to záleží od dvoch faktorov. Tým prvý je, kto ma doma očakáva a tým druhým, ako dobre mám svoj byt zariadený. Nezriedka tieto dve záležitosti spolu súvisia. Občas je teda potrebné zariadenie bytu vymeniť.

Myslím si, že žijem celkom dynamickým životom. Mám zaujímavú prácu, ktorá ma často zavedie na rôzne miesta mimo domova a cestovanie je aj súčasťou mojich záľub a využívania voľného času. Niekto by si mohol myslieť, že keď som tak často mimo domova, že je vlastne jedno, ako je môj byt zariadený. Ale opak je pravdou. Hoci poznám mnoho hotelov a penziónov, keď sa vrátim k sebe, chcem, aby ma tam čakalo moje vlastné pohodlie, ba priam až luxus. No na druhej strane očakávam primeranú cenu, nemienim vyhadzovať zbytočne peniaze, ktoré som si musel sám zarobiť.

A keďže doma netrávim až tak veľa času, nemienim ho strácať opakovaným a častým udržiavaním domácnosti, na to je môj čas vzácny. Hľadám pre seba veci, ktoré mi slúžia a nie ja im. Keď som menil sedačku, hľadal som takú, ktorá bude poskytovať skutočné pohodlie, nebude vyžadovať neustále čistenie a tiež bude dobre vyzerať. Zvažoval som rohové sedacie súpravy, pozrel som si v showroomoch aj luxusné kožené sedačky a videl všelijaký nábytok. Nakoniec som si vybral zo širokej ponuky ten pravý kus nábytku do môjho bytu. Kožené sedačky si ma získali svojím pohodlím, dlhou životnosťou aj štýlovým dizajnom. Síce sa ma snažili v niektorých predajniach zlákať na napodobeninu kože a rôzne marketingové žvásty ako „leather look“, „eko koža“ alebo rovno ponúkali koženku ako dobrý materiál, ale to všetko sa s prírodným materiálom nedá nijako porovnať. A nemienim o pár rokov meniť sedačku len preto, že som pri jej nákupe pochybne ušetril.

sedacka

A tak moju obývačku teraz zdobí nová sedačka. Ale hoci som si vyberal takú, ktorá sa mi páči, dobre sa v nej sedí aj leží a rád si v nej po náročnom dni oddýchnem, aj tak dôležitejšie, ako nová sedačka je to, kto ma na nej doma čaká.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.