web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Neprístupná administrácia blogu na WordPress

Autor: admin - máj• 31•2013

hosting Tento týždeň sa mi stala nemilá situácia. Nevedel som sa dostať do administrácie blogu, postavenom na WordPresse. Najskôr do jedného a potom do dvoch. Pritom stránky šlo bežne prezerať. Len sa nedalo nič nastavovať. Pri pokuse o otvorenie administrácie sa objavila stránka 403, Forbidden. Prístup zakázaný.

Dosť nepríjemná situácia, najmä keď som plánoval vložiť nejaké články a upraviť jeden plugin. Nie, nejednalo sa o tento blog, ale iné dva, o ktoré sa starám. Čo bolo ale zvlášť zaujímavé, prejavovalo sa to v prehliadači Firefox 16 na Windows 7 a Firefox 21 na Ubuntu 12.04. Na počítači s operačným systémom Windows 7 v prehliadači MS Internet Explorer 8 však prístup do administrácie webov bol bezproblémový, rovnako ako z najnovšej Opery.

Skontroloval som aj tretí web, ktorý beží na rovnakom hostingu a tam bolo všetko v poriadku. Ihneď som pomocou chatu na domovskej stránke websupport.sk kontaktoval technickú podporu a vysvetlil im svoj problém.

Najskôr som dostal radu vyprázdniť cache prehliadača a obnoviť stránku pomocou CTRL+F5. Bez pozitívnej odozvy. A súčasne som bol informovaný, že administrácia wordpressu je z dôvodu bezpečnosti citlivá na verzie prehliadača, preto by som mal používať vždy najnovšiu verziu.

Ako keby ma neboli počúvali, že na Ubuntu mám najnovšiu verziu a na Windows 7 mi to ide zo starého MSIE 8, ale nie z Firefoxu 16. Ten používam preto, lebo mi z neznámeho dôvodu každá novšia verzia padá, zrejme kombinácia doplnkov a otvorených stránok na kartách. Napriek tomu som ale aktualizoval na najnovšiu verziu. Nepomohlo to.

Vymenil som si ešte jednu sadu informácií s podporou na chate, reštartoval PC, a nakoniec som napísal mail. V ňom som opäť zopakoval, že mi to nejde ani z najnovšieho Firefoxu na Windows 7 aj Ubuntu, ale len na dvoch weboch z troch, hostovaných u Websupportu, ale ide z najnovšej Opery či starého Explorera. A rovnakú verziu WordPressu používam na inom webe na inom hostingu a úplne bez problémov sa do administrácie webu dostanem.

Celé poobedie som prakticky nič neurobil, čo ma dosť štvalo. O to viac som bol milo prekvapený, keď som večer dostal mail od Websupport. Písali mi, že preverili bezpečnosť svoji serverov a našli nejaký problém v detekcii prehliadačov, ale že to upravili a už by malo všetko byť v poriadku. Skutočne večer prehliadač Firefox 16 na Windows XP SP3 nemal žiadny problém s prístupom do administrácie WordPressu a na druhý deň som overil aj prvý počítač s Windows 7, takisto v poriadku.

Je dobré vedieť, že Websupport dbá o bezpečnosť svojho hostingu a tým aj stránok svojich klientov, ale že aj promptne rieši problémy svojich zákazníkov. Nebolo to prvý raz, čo som potreboval radu alebo pomoc a vždy keď som sa obrátil na technickú podporu, všetko bolo rýchlo vyriešené. Hoci to tentoraz trvalo pár hodín, opäť je všetko v poriadku a nemusím meniť svoje zvyky a nástroje.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.