web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Easy Contact Forms a login

Autor: admin - aug• 08•2013

Tak ako mnoho iných blogov, aj tento beží na redakčnom systéme WordPress. Pre svoju jednoduchú inštaláciu a prevádzkovanie, vkladanie a úpravu článkov a mnoho iných možností je veľmi obľúbený. A je rozšíriteľný pomocou modulov, nazývaných v jeho terminológii pluginy.

Mnoho autorov blogov sa bráni dať na svoj web svoj mailový kontakt v snahe uchrániť sa pred spamom, nevyžiadanou poštou. Na druhej strane, prečo sa ochudobniť o podnety a spätnú väzbu od svojich čitateľov. Veď práve kvôli nim píšeme svoj blog. Ako túto dilemu vyriešiť? Práve pomocou niektorého z pluginov, ktoré riešia vzhľad a nastavenie kontaktného formulára.

Kontaktný formulár umožní vytvoriť stránku, kde môže návštevník napísať svoju pripomienku bez toho, aby videl mailovú adresu, na ktorú bude správa administrátorovi blogu doručená. Tak isto ju nevidia ani roboty, ktoré vykrádajú webové stránky a hľadajú mailové kontakty. Kontaktný formulár na blogu väčšinou si vyžaduje vloženie mena a mailovej adresy pisateľa správy, a predmet a text správy. Súčasne tam býva nejaké políčko, ktoré zabezpečí, aby formulár nevedel odoslať robot, ale iba človek. Väčšinou musí vyriešiť jednoduchú matematickú úlohu alebo odpovedať na jednoduchú otázku.

Easy Contact Forms

Jedným z takých pluginov Easy Contact Forms. Ako názov napovedá, ľahko nastavíte obsah formulára a jeho skrátený kód vložíte na stránku tam, kde chcete aby sa objavil. Všetko funguje ako hodinky až do chvíle, kedy zmeníte administrátora webu.

Napríklad ste pri zakladaní webu použili prednastavené meno „admin“ a neskôr ste zistili, že je to nebezpečné a že roboty môžu prevziať kontrolu nad vaším webom. Pretože prihlasovacie meno nie je možné zmeniť, vytvoríte nového užívateľa s administrátorským prístupom, nazvime ho napríklad „velitel“. Keď potom odstránite užívateľa „admin“ a budete sa chcieť vrátiť k nastaveniam kontaktného formulára, Easy Contact Forms bude vytrvalo od vás žiadať prihlásenie sa. Administrácia celého webu pôjde, len nastavenie kontaktného formulára nie.

Nemám rád takéto veci, takže som veľmi ľahko milý Easy Contact Forms odstránil a nahral na web Contact Form 7. Vytvoril som si potrebné polia, nastavil čo bolo treba, vložil skrátený kód do stránky a bolo „vymaľované“.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.