web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Nedať im zarobiť

Autor: admin - mar• 09•2015

Dnešná spoločnosť bola vybudovaná na peniazoch. Presne na tých peniazoch, o ktorých sa vám snažia nahovoriť, že sú odmenou za dobre vykonanú prácu. Keby to naozaj bola pravda, prečo teda zarábate tak málo? Peniaze v skutočnosti nie sú odmenou, sú korisťou. Korisťou, ktorú sa každý snaží získať. Poctivo alebo nečestne, všetko jedno, peniaze nesmrdia, ako sa vyjadril jeden bývalý český ekonóm. A tak na vás vlastne zarábajú dva razy.

Kto? No predsa tí, ktorí majú možnosť ovplyvňovať rozhodovanie o tom, ako bude táto krajina fungovať, ako budeme žiť. Prvý raz vás okrádajú tým, že vám dajú málo zarobiť (žiadna odmena, korisť, o ktorú sa s vami nechcú deliť) a druhý raz tým, že im musíte platiť ich ceny (korisť, ktorú sa snažia od vás za každú cenu získať). Zväčša ceny podporené rozhodnutím orgánov, ktoré mali podporiť konkurenciu, no neurobili to.

A tak im platíme za elektrinu, ktorú nemáme od koho iného brať, platíme im za plyn na kúrenie, lebo nemáme inú možnosť, platíme za neobmedzené telefonické volania, ktoré ale nie sú v skutočnosti neobmedzené, platíme im za dovolenku, lebo na danom mieste iní nedostali šancu vybudovať hotel, platíme im takmer všade, kde sa pohneme. A oni nás ďalej ožobračujú aj vďaka týmto peniazom, koristi, ktorú od nás získali, ktorú od nás vymámili. Za to nás „odmeňujú“ tým brakom na televíznych obrazovkách, ktorý slušný človek už dávno nepozerá, ak má možnosť sledovať kultivovanejšie zahraničné stanice alebo sa na sledovanie telky už dávno vybodol, hoci ho vláda cez elektrickú zástrčku núti pravidelne prispievať na vraj verejnoprávnu televíziu a rozhlas.

Obchod je vojna. A my svojimi peniazmi rozhodujeme, kto v nej vyhrá, kto získa viacej koristi. Ak sa rozhodneme nakupovať rovnako kvalitné potraviny v nadnárodnom alebo aj celoslovenskom obchodnom reťazci, namiesto v obchodíku lokálnej malej firmy, tak tým rozhodujeme aj o tom, že možno už na jeseň tá malá firma túto vojnu nevyhrá, bude musieť zatvoriť. Prepustí predavačov a nenakúpi poľnohospodárske produkty ani lokálne potraviny od miestnych producentov, čím všetci prídu o obživu pre seba aj svoju rodinu. Iste, ich miesto zastane tento veľký reťazec, ktorý nám predá jeho potraviny, ale my prídeme okrem iného aj o možnosť výberu, čo budeme jesť a ako zdravo budeme jesť. A tí predavači a robotníci, ktorí prišli vďaka našej zlej voľbe o prácu, nebudú mať peniaze na nákup toho, čo zase vyrábame a predávame my. A preto môžeme poľahky o prácu prísť aj my…

Naše peniaze rozhodnú

Veľké firmy vydávajú veľké peniaze na veľkú reklamu. Vrhá sa na nás z televízie, rádia, bilboardov, z časopisov aj internetových stránok. Pre veľké firmy je možno sto ráz lacnejšie investovať do reklamy a „presvedčiť“ ľudí na kúpu ich výrobku, ako investovať do naozajstnej kvality, aby si výrobok kupovali ľudia sami od seba, pretože je naozaj kvalitný. A tak čím viacej peňazí odovzdáme veľkým firmám, tým skôr vytlačia z trhu malých a kvalitných producentov a tým viac šmejdov nám ostane na výber z pultov…

Navyše z týchto našich peňazí budú ešte viacej investovať do ohlupovania národa a stále väčšie zisky im ostanú či už na drahé hodinky, veľké jachty v Monacu alebo na skupovanie malej konkurencie a likvidáciu strednej triedy a jej premenu na robotníkov za minimálnu mzdu. Čo z nich urobí ešte väčších boháčov (na dvoch jachtách sa naraz aj tak prevážať nemôžu, ani dvoje hodinky im na jednej ruke netreba…) a z nás ešte väčších otrokov.

Keď zákazník vie, ktorej firme čo všetko patrí a má možnosť aj záujem si vybrať a sám rozhodnúť, komu svoju korisť odovzdá, môže tak pomôcť malej firme alebo „zavariť“ aj veľkej. Lebo aj desať percentný pokles tržieb môže významne znížiť zisky alebo vytvoriť stratu. Práve pre tie veľké sumy investované do marketingu a reklamy a nie do kvalitnej produkcie či pracovnej sily.

Chceli by ste vedieť, čo všetko vlastní skupina J&T a ľudia z tejto finančnej skupiny? Na webe www.poslednykriziak.sk/ sa objavil aktualizovaný zoznam, z ktorého vám prinášam úryvok, obsahujúci zoznam podnikateľských aktivít na Slovensku a v susedných Čechách:

Materskou spoločnosťou J&T je J&T Finance Group SE so sídlom v Prahe.

Bankovníctvo

J&T banka (Česko a Slovensko)

Poštová banka (Slovensko)

J&T Bank and Trust Inc. (Barbados, Karibik)

J&T Bank ZAO (Rusko)

Vaba dd banka Varaždin (Chorvátsko)

Energetika

Energetický a průmyslový holding (EPH). Majiteľmi sú Patrik Tkáč a Daniel Křetinský. Na Slovensku do holfingu patrí SPP, najmä distribúcia a tranzit plynu, ako aj Stredoslovenská energetika.

Tatra Mountain Resorts

Do portfília tejto spoločnosti patria lyžiarske strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso, Chopok – Jasná, Chopok – Juh, Špindlerův Mlýn (Česko) a SON – Szczyrk (Poľsko).

Súčasťou firmy je aj Tatralandia, najväčší celoročný areál vodnej zábavy s ubytovaním na Slovensku, v Čechách a Poľsku.

Best Hotel Properties

Táto spoločnosť spravuje nasledujúce hotely:

Crowne Plaza Bratislava

Grand Hotel Kempinski High Tatras

Kempinski Hotel River Park Bratislava

Hotel Baltschug Kempinski Moscow

Hotel InterContintental Prague

Súčasťou firmy je aj luxusná reštaurácia Buddha Bar Prague.

Médiá

Prostredníctvom firmy JOJ Media House vykonáva J&T svoje aktivity na mediálnom trhu. Na Slovensku ide o televízne kanály JOJ, JOJ PLUS, WAU a SENZI. Do skupiny tiež patria internetové portály JOJ.sk, plus.sk,wau.sk, senzi.sk, huste.tv, noviny.sk, tipsportextraliga.sk,

videoportal.sk, premuza.sk a prezenu.sk .

Skupina sa venuje tiež outdorovej reklame prostredníctvom firiem Akzent BigBoard, a.s., BigMedia, spol. s r.o., HANDY MEDIA, s.r.o., BHB, s.r.o. V tejto oblasti má firma aktivity aj v Česku, Rakúsku, Chorvátsku a Macedónsku.

JOJ Media House sa venuje tiež výrobe aplikácií a web dizajnu prostredníctvom firmy eFabrica, a.s.

Na Slovensku vlastní člen skupiny J&T Peter Korbačka Rádio Anténa Rock. V Česku vlastní Patrik Tkáč s Danielom Křetinským bulvárne tituly Blesk, Aha!, denník Sport, časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pre ženy, Blesk Hobby a Svet motorov. Vlastnia tiež internetové portály Krasa.cz, Parfemy.cz, Prozdravi.cz, Hodinky.cz, Sperky.cz a Modnidoplnky.cz.

Reality

Do impéria J&T patrí bratislavské komplexy River Park, Panorama City, Zuckermandel, Tower 115, Westend Court, Westend Square, Westend Gate, Karloveské rameno a Zelené terasy Devín.

Člen skupiny Peter Korbačka je majiteľom komplexu Eurovea v Bratislave.

Mimo Bratislavy patria medzi projekty J&T Privátne rezidencie Šrbské Pleso, Apartmány Smrek a Pálenica vo Vysokých Tatrách.

Do realitného portfólia J&T na Slovensku patria tiež logistické centrá v Devinskej Novej Vsi, Trnave, Nitre a v Dubnici nad Váhom.

V Prahe sa J&T angažuje napríklad v projektoch Prosek point, Rustonka alebo Rezidence Kampa.

Obchodné reťazce

Do portfólia J&T patria siete TERNO a Moja samoška.

Knihy

Súčasťou portfólia J&T je sieť kníhkupectiev Panta Rhei ako aj vydavateľsko a knižná distribučná sieť IKAR.

Ďalšie firmy pod kontrolou J&T

Impérium J&T sa oficiálne rozkladá na území Slovenska, Česka, Ruska, Cypru, ale aj Mexika, Holandska, Lichtenštainska, Britských Panenských ostrovov, Kajmanských ostrovov, Barbadosu, Kanady a Írska.

Slovensko:

Poisťovňa Poštovej banky, a.s.

Dôchodková správcovská spoločnosť Poštovej Banky d.s.s., a.s.

Prvá penzijná správcovská spoločnosť Poštovej banky, správ.spol., a.s.

POBA Servis, a. s

PB PARTNER, a.s

PB Finančné služby, a.s.

SPPS, a.s.

FOND DLHODOBÝCH VÝNOSOV o.p.f. – Prvá penzijná správcovská spoločnosť Poštovej banky, správ.spol. a.s.

NÁŠ DRUHÝ REALITNÝ o.p.f. -, Prvá penzijná správcovská spoločnosť Poštovej banky, správ.spol., a.s. 5

FORESPO – RENTAL 1 a.s.

FORESPO – RENTAL 2 a.s.

INVEST-GROUND a.s.

FORESPO PÁLENICA a.s.

FORESPO SMREK a.s.

FORESPO HOREC a SASANKA a.s.

FORESPO HELIOS 1 a.s.

FORESPO HELIOS 2 a.s.

FORESPO SOLISKO, a.s.

J&T Global Finance III., s.r.o.

J&T Investment Pool – I – SKK, a.s.

J&T SERVICES SR, s.r.o.

Česko:

ATLANTIK finanční trhy, a.s.

J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, a.s.

J&T IB and Capital Markets, a.s.

J&T FVE uzavřený podílový fond J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, a. s.

FVE Slušovice s.r.o.

FVE Němčice s.r.o.

FVE Napajedla s.r.o.

FORESPO BDS, a.s.

J&T REALITY otevřený podílový fond J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, a.s.

Equity Holding, a.s.

J&T Investment Pool – I – CZK, a.s.

J&T Sport Team ČR, s.r.o.

První zpravodajská a.s.

J&T Concierge, s.r.o.

J&T Cafe, s.r.o.

J&T SERVICES ČR, a.s.

Futbalový klub Sparta Praha

 

Kompletný prehľad nájdete na www.poslednykriziak.sk/imperium-jt-co-vsetko-kontroluju/

Každý chce vaše dobro (peniaze). Nedajte si ho vziať!

 

 

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.