web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Nechajte ich vyrozprávať

Autor: admin - júl• 25•2023

To by jeden neveril, ako môže byť jeden vysoko odborne vzdelaný a v hobby aktivite úspešný človek obmedzený. A to by ani dvaja neverili, ako môže byť takto obmedzená celá komunita. Dogmaticky uzavretá, odmietajúca akékoľvek myšlienky, ktoré sú v rozpore s uznávaným „evangeliom“. Bez rozmýšľania ad hoc hodené do koša bez ohľadu na možný prínos jednotlivcovi či spoločnosti.

A to teraz nehovorím o voľbách, politike, kovide či progresívnosti v štáte ako takom, hoci hlavnú úlohu v mojom príbehu hrá lekár. Celé to začalo tým, že som pozvaný do internetovej komunity, ktorá si vymieňala skúsenosti v oblasti, ktorá bol aj mojou záľubou. Prečítal som si zopár aktuálnych tém a občas prispel svojimi skúsenosťami. A tu som trafil „osie hniezdo“. Môj spôsob vykonávania činnosti, moje dlhoročné úspešné skúsenosti, sa stali terčom. Najskôr pochybností, neskôr zosmiešňovania, nakoniec ostrých nesúhlasov. Vraj to nemôže fungovať, výsledky sú náhodné, nedajú sa inde zopakovať. Pritom nikto z mojich odporcov to nikdy nevyskúšal, ale boli názoru, že nemôžu mnou prezentované postupy fungovať. Postavili svoje názory proti mojim faktom.

V dobrej viere som sa dal vysvetliť niektoré postupy a metódy detailnejšie, aby boli jasnejšie a dali sa ľahko aplikovať aj inde. Pochopili? Prijali? Kdeže. Tentoraz sa terčom útoku stala moja osoba! Nediskutovali a nekritizovali metódy, dehonestovali ich nositeľa! Nie všetci, vypozoroval som, že väčšina diskutujúcich sa do týchto debát nezapájala, hoci ich určite sledovala. Zato kričiaca menšina udávala smer a trend, v podstate určovala, o čom sa diskutovať môže a o čom nie. Ako kedysi zahlásila jedna moderátorka“ „O pravde sa nediskutuje“. Pričom slovom „Pravda“ mala na mysli svoje vnímanie skutočnosti. Newspeak?

Na niektoré reakcie, ktoré som považoval za pochybnosti, ktoré je hodné vysvetliť, som opäť detailne popísal vstupné podmienky, činnosti aj výsledky a porovnal ich s „referenčnými vzorkami“. To pôsobilo ako olej do ohňa a ešte viac rozbúrilo vášne strážcov jedinej pravdy! Na čo vodca komunity, takto lekár, zahlásil vetu použitú v nadpise. Myslel si, že keď „sa vyrozprávam“, potom už dám pokoj, budem ticho a nebudem rušiť ich zažité a rokmi osvedčené jediné správne postupy realizácie našich koníčkov.

Odmlčal som sa? Navonok to tak (pre nich) vyzerá. No ľudia, ktorí majú otvorenú hlavu, uvažujú nad tým, čo vidia a zvažujú prínosy aj negatíva všetkého, čo ide okolo nich, naďalej sledujú moje počínanie. Vodcovia komunity sa ešte chvíľu pokúšali do mňa triafať, dokonca vyhľadávali moje pôsobenie aj v iných komunitách a kritizovali moju osobu. Na počudovanie domácej komunity, ktorá nechápala, čo sa im porobilo, keď ich príspevky boli od veci, výkriky do tmy. V podstate sa sami zosmiešnili.

Vyrozprával som sa. Pre nich. Tí, ktorí chcú, ma ďalej „počúvajú“ a verím, že nad počutým a videným rozmýšľajú. Majú informácie. A pán doktor má svoju pravdu. Dosiahli svoje? Nepochybne áno. V ich uzatvorenej komunite sú vodcami, keď ich spoločnosť vyvrhla za ich správanie sa. Nemohli „byť prví v Ríme“, vytvorili si vlastný „Rímček“. Malí ľudia majú malé ciele. A okolo nich im uteká vlak…

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Môžete zanechať reakciu, alebo trackback vašej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.