web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Najlepší domáci kávovar

Autor: admin - jan• 05•2016

z6feature1 Káva je moja jediná neresť. Pravda, okrem otvorenosti a pravdovravnosti. Čo na srdci, to na jazyku. A na jazyku mám najradšej kávu. Dobrú kávu. Pijem ju nie len na povzbudenie počas únavného dňa, ale najmä pre jej chuť. Za deň niekoľko šálok. Keď veľa cestujem, pijem aj veľa kávy na rôznych miestach. Veľa kávy veľa chutí. Preto som si povedal, že domov chcem ten najlepší kávovar, aby som sa domov tešil aj na dobrú kávu.

Pri pití kávy máte v podstate dve možnosti. Piť kávu, ktorú pre vás pripravil niekto iný, len ju zalejete vodou. Alebo si svoju kávu kompletne pripraviť sám a tým určiť jej kvalitu aj chuť. Po tom, čo som mal možnosť v rôznych kanceláriách vyskúšať kávu z rôznych kávovarov, začal som zisťovať, ktorá firma je tá top. Zaujala ma vlajková loď medzi kávovarmi od JURA, kávovar JURA Impressa Z6. Potrpím si na špičkové technické spracovanie, použité kvalitné materiály a moderné technológie. A Jura ich má. Impulzný extrakčný proces (P.E.P) inšpirovanými svetovými baristami dovoľuje pripraviť aj krátke kávové nápoje vynikajúcej chuti.

z6

Výsledkom prípravy kávy sú nápoje intenzívnej arómy a chuti a to všetko v kompaktných rozmeroch švajčiarskej technológie. Spredu pohodlne vyberiete nádobu na vodu aj nádobu na kávové zrná. Názvy svojich kávových nápojov si premenujete podľa vlastnej vôle a ešte si môžete recepty na ich prípravu upraviť. Vaša káva tak bude dokonalou. Vlastne aj moja, keď sa Jura Impressa Z6 stane súčasťou mojej kuchyne.

Kým som sa pre nový kávomat do bytu rozhodoval, preštudoval som si kompletnú ponuku domácich kávovarov a volil podľa technických parametrov aj technologickej kvality jednotlivých modelov. Zvažoval som, akú kávu pijem najradšej, koľko káv v prípade návštev budem naraz pripravovať a tiež spomínal, kde som akú kávu pil, ktorá mi ako chutila a aké nápoje si hodlám doma pripravovať.

Keď si mám domov zaobstarať kávovar, chcem aby to bol ten najlepší dostupný automat na kávu.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.