web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kto rozkradol múku a cukor

Autor: admin - dec• 23•2012

Kto rozkradol múku a cukor Média pred sviatkami rozoberali problém potravinovej pomoci, ktorá pomocou nebola, aspoň nie tým, ktorým bola určená. Po ceste od eurofondov po príbytky chudobných sa „stratila“. Kto za to môže?

Mne je to v podstate jedno. Nie, že by zlodej nemal byť usvedčený a potrestaný. To v každom prípade. Príde mi však smiešne to, čo sa deje teraz. Súčasná vláda poukazuje na problém nedostatku potravín a prstom ukazuje na tú vládu minulú. Jedni obviňujú iných za to, že tí, ktorých označujú za chudobných, nedostanú múku, cukor, cestoviny a čojaviemčovšetkoešte, na čo vraj majú nárok. A média sa do tejto žabomyšej vojny pridali, podľa toho čie farby hája.

Pripadá vám to normálne? Mne by normálne pripadalo, keby sa vláda, a je jedno akej farby, starala o to, aby na Slovensku nenastala situácia, že niekto bude zaradený do kategórie „chudobný“ a bude mať nárok na prídel potravín. Každá vláda by mala mať záujem na tom, aby ľudia mali prácu, aby bol o ich produkty záujem a odbyt, aby bol každý pracujúci dostatočne zaplatený. A nie aby mal človek nárok na dávky.

Napadlo vás, odkiaľ sa „berú“ tie potraviny a peniaze na ne? Že by z eurofondov? A kde sa berú peniaze v eurofondoch? Z príspevkov jednotlivých štátov. A tie štáty odkiaľ berú peniaze? Že by z daní pracujúcich? A tie potraviny kto dodáva? Že by „vybraní dodávatelia“?

Kto rozkradol múku a cukor

A sme doma. Z peňazí slušných ľudí, ktorí chodia do práce, aby uživili seba aj svoju rodinu s deťmi, sa kupujú potraviny od „vybraných dodávateľov“ pre tých, ktorí nepracujú. To rovno môžem strčiť dvacku každému nezamestnanému, ktorý pôjde okolo mňa. Namiesto podpory zamestnanosti na Slovensku, namiesto podpory domácej spotreby aj vývozu sa vláda stará o to, aby jej kamaráti od múky a cestovín dostali peniaze slušných ľudí, lebo sami by svoju produkciu nevedeli predať a možno konečne zbankrotovali. Aby uvolnili miesto schopnejším, ktorí nečakajú na to, čo im vláda dá. Ktovie, za čo je ten dar.

Na chudobe niekto poriadne zarába. A médiá sa predháňajú v tom, ktorá vláda môže za rozkradnutie zásob a peňazí. Namiesto riešenia problému nás zabávajú. Neviem, ako vy, ale ja sa nedám klamať.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.