web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Novoročné emisie

Autor: admin - jan• 03•2013

Novoročné emisie Tesne pred koncom roka som zachytil kdesi na webe informáciu, že v roku 2012 dosiahlo ľudstvo vrchol v emisiách do vzduchu. Keď som sa pozeral na novoročný ohňostroj v meste, videl tie oblaky dymu a cítil ten smrad ako na železničnej stanici v šesťdesiatych rokoch, spomenul som si na ten nadpis.

Zaujímavé je, že emisie z ohňostrojov a petárd nikoho nezaujímajú. To ma len utvrdzuje v tom, že je to len kšeft a z každého kšeftu má vláda 20% na míňanie na nástenky a tendre, ale nie tie na uhlie, čo vozili za sebou mašinky na paru. Kľudne môžu byť aj emisie, len nech ľudia ako zjašení kupujú petardy a nech doslova vyhadzujú peniaze do vzduchu. Hlavne že povinný desiatok dostane vláda. Keby len desiatok, boli by sme šťastná krajina. Vláda nám zoberie celú jednu pätinu. Z už raz zdanených peňazí.

Celý ten humbuk okolo emisií mi pripomína zdanenie vzduchu. Nemôžu nám nasadiť merače vzduchu pred ústa, ani to nazvať „daň z hlavy“ ako kedysi v Británii, tak vymyslia akúsi uhlíkovú daň. A merajú a evidujú emisie. Tvária sa ako vládcovia planéty. Len by ma zaujímalo, či do svojich „výpočtov“ zahŕňajú aj emisie sopiek, ktoré od počiatku Zeme majú výrazný vplyv na formovanie atmosféry aj života na Zemi. Osobne som presvedčený, že aj keď ľudstvo svojou priemyselnou činnosťou alebo dopravou produkuje nemalé množstvo plynov, tak Zem si aj tak robí čo chce a kedy chce. Veď stačí nejaká malá sopka, aby si trochu „upustila pary“ a niekoľko dní sa do vzduchu nedostane ani jedno lietadlo a celá ročná kvóta emisií je v pr… áno, presne tam.

Novoročné emisie

Novoročné emisie

Tiež som presvedčený, že tí, ktorí celý kšeft so vzduchom ovládajú, vedia, aký nulový vplyv na celú záležitosť majú, ale vedia aj to, že ľudia sú ovce, tak celý humbuk využívajú na žmýkanie peňazí. Peniaze už dávno nie sú odmenou za prácu alebo službu. Peniaze sú v tomto svete korisť a tak to aj vyzerá.

Možno ste čakali odo mňa novoročný úvodník v inom duchu, ale na sladké rečičky v štýle „sľubom neurazíš“ (krédo všetkých podvodníkov, bez ohľadu na to, či amnestiu dostali alebo na ňu nie sú odkázaní) tu máte politikov. Toto je môj osobný blog a ja si tu budem písať svoje osobné názory. A nie len na Nový rok.

Tak vám prajem všetkým v novom roku veľa zdravia, dosť šťastia a trochu lásky a nech vás politici otravujú čo najmenej.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.