web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kozmetika nie len pre ženy

Autor: admin - apr• 20•2015

Väčšina mužov si myslí, že kozmetické prípravky sú len pre ženy a že kozmetiku vynašli Francúzi. V skutočnosti ženy používajú kozmetiku kvôli mužom. Kvôli nám sa parádia, chcú byť pekné a chcú, aby sa nám dlho páčili. A vôbec tieto skrášľovacie prostriedky nepochádzajú z Francúzska. Oveľa skôr všelijaké vonné masti a oleje používali arabské ženy. Východné národy majú s tým dlhoročné skúsenosti a výsledky ukazujú, že sa ich používanie oplatí. Ženám aj mužom.

Samozrejme že v dávnej minulosti neboli nijaké továrne, nanajvýš domáce dielne. A všetky produkty, vrátane tých kozmetických, pochádzali výhradne z prírody. Skúsenosť naučila ľudí využívať liečivú silu prírody a znalosti sa odovzdávali z pokolenia na pokolenie. Často ani moderné technológie nevedia nahradiť komplexné pôsobenie prírodných látok, preto sa používa X prípravkov, každý na dielčí problém. Preto prírodné prostriedky zažívajú renesanciu a návrat na scénu. Majú overený pozitívny vplyv a nijaké nežiadúce účinky na zdravie.

Najčastejšie býva poveternostným vplyvom vystavená pokožka tváre a krku a vlasy. Vysušuje ju nie len slnko, ale aj vietor. Pritom sa netreba len opaľovať, aby sme sa vystavovali „opotrebeniu“ pokožky. Aj také bicyklovanie v lete alebo lyžovanie v zime dá koži a vlasom riadne zabrať. A to nehovorím o ľuďoch, ktorí trávia hodiny a hodiny prácou v záhrade. Hoci to na prvý pohľad nevyzerá, pokožka týmto všetkým trpí, starne a už v strednom veku, ak nie je dostatočne ošetrovaná, sú na nej vidieť príznaky starnutia.

Regenerovať pokožku a vlasy dokáže arganový olej, prezývaný aj marocké zlato. Pretože strom, na ktorom rastú plody, z ktorých sa vyrába, rastie v Maroku. V prostredí, kde sa nevyskytuje priemyselné znečistenie, spracovanie prebieha výhradne ručne, preto sa dá výrobok považovať za bio arganový olej. Po nanesení na pokožku ju hydratuje, spevňuje a zvláčňuje a chráni pred pracom a nečistotami. Má antiseptické účinky, čiže bráni rôznym infekciám a tiež bráni akné, čo je zvlášť dobrá správa pre mladých ľudí. A prospieva tiež pokožke rúk a aj nechtom.

bio_arganovy_olej_akamuti

Keď tak teraz čítam, na čo všetko je dobrý arganový olej, tak ma napadá: Prečo by ho nemali používať aj muži? Veď kúpiť sa dá tak ľahko aj cez eshop www.bionatural.sk

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.